Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar Nevin Yıldırım için yürüdü: ‘2018 Nevin’in özgür kaldığı yıl olsun’

Kadınlar Nevin Yıldırım için yürüdü: ‘2018 Nevin’in özgür kaldığı yıl olsun’

HABER MERKEZİ – Kadınlar kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği özsavunma kullanarak öldüren ve yarın yeniden yargılanacak olan Nevin Yıldırım için bir araya gelerek Yıldırım’a için özgürlük çağrısı yaptı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Korukaya köyünde kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan Nurettin Gider’i özsavunma kullanarak öldürdüğü için hakkında verilen müebbet hapis cezası bozulan Nevin Yıldırım’ın yargılanması yarın (3 Ocak) yeniden başlayacak.

Kadınlar Birlikte Güçlü Grubu’nun çağrıyla İstanbul’daki Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar, Yıldırım için özgürlük talebinde bulundu.

“2018’de Nevin Yıldırım’a özgürlük” yazılı pankart açan kadınlar Süreyya Operası binası önünden Khalkedon Meydanı’na kadar yürüdü.

Meydana slogan ve alkışlar eşliğinde giren kadınlar adına açıklamayı Rüya Kurtuluş okudu.

“Kadınların tecavüze karşı ‘Ben de’ dediği bir yıl oldu”

Kurtuluş 2017 için “Tüm dünyada kadınların isyanı ve itirazının, tecavüze, tacize, şiddete başkaldırarak ‘Ben de’ (#MeToo) demesinin yılı oldu” dedi.

Bu hikayenin kendilerine yabancı olmadığını belirten Kurtuluş, “Bu hikâye biz kadınlara pek yabancı değil. Yalvaç’ta 3 yıl boyunca tecavüze tahammül etmek zorunda bırakılan Nevin Yıldırım’ın sessizliği bir kabulleniş, bu kabullenişi de bir ilişki olarak tariflediği için bugün Nevin özgürlüğünden mahrum” diye konuştu.

Nevin Yıldırım’ın kendisine uygulanan şiddet ve tecavüzden kurtulmak için öldürmek zorunda kaldığını vurgulayan Kurtuluş, “Tecavüz gerçeği görünmez kılmak için bahane edilen 3 yıllık bir sessizlikten bahsediliyor” ifadelerini kullandı.

“2018 Nevin’in özgür kaldığı yıl olsun diye”

Kurtuluş sözlerini 2018’in ‘özgürlük yılı’ olmasını dileyerek yarın Isparta’nın Yalvaç ilçesinde görülecek davaya katılım çağrısı yaparak sonlandırdı:

2018; Nevin gibi şiddetin ve baskının karşısında önce susan sonra isyan eden kadınların bunun bedelini hayatlarıyla, özgürlükleriyle ödemeyecekleri bir yıl olsun diye… 2018; hiçbirimizin susmak, seyirci kalmak, başkasının istediği gibi yaşamadı diye veya biri ‘öyle sandı’ diye ölmek veya ölmemek için öldürmek zorunda kalmadığı bir yıl olsun diye…

2018; Nevin’in özgür kaldığı yıl olsun diye…

#BenDeNEVİN’in sesini duyuyorum

#BenDeNEVİN’e özgürlük diyorum

#BenDeNEVİN’in yanındayım diyerek,

Sesimizi, dayanışmamızı, isyanımızı yanımıza alıp Yalvaç’a gidiyoruz!

Ne olmuştu?

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmüştü.

O tarihten itibaren tutuklu olarak yargılanan Yıldırım hakkında 2015 yılında müebbet hapis cezası verilmişti.

Avukatların davayı Yargıtay’a taşımasıyla açılan temyiz davası ise 14 Eylül 2017’de görülmüştü.

Yargıtay da yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını usulden bozmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Prof. Neşe Özgen: Son KHK infazı da haklılaştırdı, ülkenin tamamı 6-7 Eylül sathında yaşıyor
Sonraki Haber
Hollywood'daki kadınlardan 'kız kardeşleri' için cinsel saldırıya karşı kampanya: 'Süre Doldu'