Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlardan ‘ped reklamı yayınlayanların kellesi alınsın’ diyen Akit yazarına: ‘Ped kadar faydanız yok’

Kadınlardan ‘ped reklamı yayınlayanların kellesi alınsın’ diyen Akit yazarına: ‘Ped kadar faydanız yok’

HABER MERKEZİ –  Fikir Kulüpleri Federasyonu’ndan kadınlar, ped reklamı yayınlayanların ‘kellelerinin alınması gerektiğini’ savunan Akit yazarı Ahmet Maranki’ye tepki gösterdi. Kadınlar, Akit bürosuna üzerinde ‘Ped kadar faydanız yok’ ve ‘Pedimizden değil, 115 çocuktan utanın’ yazılı pedler gönderdi.

Fikir Kulüpleri Kulüpleri’nden (FKF) kadınlar, Akit yazarı Ahmet Maranki’nin kadın pedi ve gazlı içecek reklamları yayınlayanların ‘kellelerinin alınması gerektiğini’ savunmasına tepki gösterdi.

Kadınlar tepkilerini, Akit bürosuna üzerinde ‘Ped kadar faydanız yok’ ve ‘Pedimizden değil, 115 çocuktan utanın’ yazılı pedler göndererek gösterdi.

Ardından bir de açıklama yayınlayan kadınlar, Diyanet’in ‘9 yaşındaki çocuk evlenebilir’ beyanını hatırlatarak ‘Gerici ve ikiyüzlü ahlak anlayışınızı kabul etmiyoruz.’ dedi.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan İstanbul’da bir hastaneye gelen 115 hamile çocuğun adli birimlerden gizlendiği olayı da anımsatan kadınlar, bunlardan değil kadını hatırlatan şeylerden rahatsız olanlara seslendi.

‘Makbul kadın olmayacağız’

FKF’li kadınlar tarafından yapılan açıklama şöyle:

Geçtiğimiz günlerde gericiliği ile tanıdığımız Yeni Akit gazetesinde yayınlanan yazısında Ahmet Maranki, ped reklamlarının ahlâki çöküntüye sebep olduğunu, yayınlayanların kellelerinin alınması gerektiğini, “Müslüman kadının gece dahi giymeyeceği kıyafetlerle” ekrana çıkılmaması gerektiğini belirtti. Maranki’ye, yandaş ve gerici Yeni Akit’e cevabımız açık! Ne kadın pedi ne regl olmak utanılması, saklanması gereken şeylerdir!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenip hamile kalabileceğini söylemesinden bir hafta sonra İstanbul’da bir hastanede 5 ayda 115 çocuğun hamile olarak kaydedildiğinin ortaya çıkması ülkedeki asıl çöküntüyü göstermektedir!

Çocuklar istismara uğrarken, kadınlar her gün şiddete maruz kalırken Yeni Akit’in pedimizi dert edinmesi gericilerin ahlak anlayışının ikiyüzlülüğünün kanıtıdır!

Gerici ve ikiyüzlü ahlak anlayışınızı kabul etmiyoruz. Biz kadınlar istediğimiz gibi yaşamaya devam edeceğiz ve hayatlarımıza dair hiçbir şeyden utanmayacağız! Kahkahalarımızla, uygunsuz dediğiniz kıyafetlerimizle direnmeye devam edeceğiz, makbul kadın olmayacağız!

Bugün postane önünde toplandık çünkü Ahmet Maranki’ye bol miktarda hijyenik ped göndereceğiz. Pedimizden rahatsız oluyorlarsa ped görmeye alışacaklar, özgür-direnen kadınlar görmekten rahatsız oluyorlarsa çok daha fazlasını görecekler! Tüm kadınları Yeni Akit bürolarına ped gönderme eylemimize katılmaya, kadınların varlığını hatırlatan her şeyden rahatsız olan gericilerin huzurunu kaçırmaya davet ediyoruz.

AKP İktidarı’na ve tüm yandaşlarına “Pedimizden değil, 115 çocuktan utanın diyoruz.

Previous post
Adana'da adliyeden atladığı iddia edilen kişi yaşamını yitirdi
Next post
Gazeteci Haydar Ergül tutuklandı