Ana SayfaGüncelKarlov suikastı soruşturmasında bu kez eski bir BTK çalışanı tutuklandı

Karlov suikastı soruşturmasında bu kez eski bir BTK çalışanı tutuklandı

HABER MERKEZİ – Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast soruşturması kapsamında bu kez de eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çalışanı bir kişi tutuklandı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı H.K. tutuklandı.

Hürriyet’teki habere göre Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan H.K, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren H.K, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, H.K’nin “tasarlayarak adam öldürmeye iştirak” suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Ne olmuştu?

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov, 19 Aralık 2016’da Ankara’da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili aralarında Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş ve serginin organizatörlüğünü yapan Mustafa Timur Özkan’ın da aralarında bulunduğu 3’ü polis 6 kişi tutuklanmıştı.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Selman Keleş yine gözaltına alındı
Sonraki Haber
Kuzey Suriyeli kadınlar: Erkek zihniyeti savaşa sürüklüyor, çözüm kadın bilimi jineolojide