Ana SayfaGüncel‘Kentsel dönüşüm’de kullanılan hafriyat kamyonları 21 ayda 39 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu

‘Kentsel dönüşüm’de kullanılan hafriyat kamyonları 21 ayda 39 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da büyük bir bölümü İBB’nin işlerini yapan taşeron firmalarına ait hafriyat kamyonları son 21 ayda 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Beş gün önce İstanbul’daki Kadıköy semt pazarında alışverişten dönen 65 yaşındaki Saime Gündüzoğlu’nun hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetmesi, hafriyat kamyonlarının kontrolsüz ve denetimsiz çalıştırıldıklarını bir kez daha gündeme getirdi.

Kentsel dönüşümde kullanılan hafriyat araçlarının büyük bölümünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) iş yapan taşeron şirketlere ait olması dikkat çekerken, hafriyat kamyonlarının son 21 ayda 39 kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğu belirtildi.

12 Mayıs 2016’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda İBB’ye ait hafriyat kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Arslan ise hafriyat kamyonlarının işlediği cinayetten dolayı gerçek sorumluların yargılanmadığını vurguladı.

‘Valilik tarafından korundu’

MA’dan Bilal Seçkin’e konuşan Arslan, kızıyla ilgili süren hukuki süreci anlattı.

Arslan, kızı İdil Dere’nin duruşmasının uzun bir bilinmezlik halinden sonra başladığını kaydederek, davadaki gelişmeleri şu sözlerle anlattı:

İdil’in duruşması uzun bir bilinmezlik halinden sonra başladı. O arada sorumlular aklanmaya, davadan uzak tutulmaya çalışıldı. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi değil, devlet bütün organlarıyla sorumluları aklamaya çalıştı. Sorumlular bilirkişi raporlarında belirlendikten sonra Valilik tarafından korundu. Biz Valiliğin bu kararına da itiraz ettik ve idari mahkemeye başvurduk. İdari mahkeme de tabii ki bir devlet kurumu olduğu için üzerine düşen görevi yaptı. O da Valiliğin kararını onayladı ve bu duruma açıkçası hiç şaşırmıyorum.

‘Kamyonların eve mi girmesi gerek?’

Bu duruma ilişkin toplumdaki suskunluğa dikkat çeken Arslan, “Bu olay için kıyamet kopmalı, burada kopmayacaksa ne zaman kopacak” dedi.

Arslan, şöyle devam etti:

İstanbullular ses çıkarmak, isyan etmek için kamyonların evlerine girmelerini mi bekliyorlar? İnsanlar bu cinayetleri yeterince politik bulamıyor olabilirler; ama bunlardan İBB ve ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyen Cumhurbaşkanı sorumludur.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den Erdoğan'ın hedef gösterdiği CHP'li Kaftancıoğlu'na destek
Sonraki Haber
İŞKUR önünde soyunarak isyan etti: 'İşçiyim ben, aç işçi, hakkımı savunmuyorlar'