Ana SayfaDünyaKıbrıs’ta binlerce kişi Afrika Gazetesi için yürüdü: ‘Yaşasın halkların kardeşliği’

Kıbrıs’ta binlerce kişi Afrika Gazetesi için yürüdü: ‘Yaşasın halkların kardeşliği’

HABER MERKEZİ – Kıbrıs’ta yayınlanan Afrika Gazetesi’nin Afrin operasyonu ile ilgili attığı manşet sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef göstermesi ile saldırıya uğraması Lefkoşa’da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği, Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi’ne yapılan saldırıyı binlerce kişi Lefkoşa’da protesto etti.

Evrensel’in haberine göre Sendikal Platform’un çağrısıyla Lefkoşa Dereboyu’nda toplanan eylemciler önce Cumhurbaşkanlığına ardından da Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü.

Barış ve Demokrasi Yürüyüşü adıyla düzenlenen eylemde, “Barışa, Demokrasiye, Toplumsal Varlığımıza Sahip Çıkacağız” pankartı açıldı.

Eylemciler “Faşizme karşı omuz omuza”,  “Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı.

Evrenseli, eylemcilerin toplanma alanı yakınında bir provakasyon girişimi olduğunu ancak amacına ulaşamadığını aktardı.

Hava muhalefeti sebebiyle planlanandan erken bitirilen eylem sonrası, dağılma güzergahı üzerinde bulunan ve saldırılarda yer alan Milliyetçi Demokrasi Partisi binası önünde de sloganlar atıldı.

Ne olmuştu?

Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika gazetesi, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonu “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı… Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” ifadeleriyle manşete taşımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gazeteyi “Kıbrıslı kardeşlerimin cevap vermeleri lazım” sözleriyle hedef göstermişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından gazetenin Lefkoşa’daki bürosu 22 Ocak’ta saldırıya uğramıştı.

Saldırının ardından da gazete için destek eylemi düzenlenmişti.

Previous post
Hatay Samandağ'da bir kadın cenazesi bulundu
Next post
İzmir'de iş cinayeti: Fabrikanın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi