Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Ordu ÖSO’nun arkasına neden gizlenir; Afrin Türkiye’nin mücadelesidir

Kılıçdaroğlu: Ordu ÖSO’nun arkasına neden gizlenir; Afrin Türkiye’nin mücadelesidir

HABER MERKEZİ – Ankara’da gazetecilere konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ordu ÖSO’nun arkasına neden gizlenir, hangi gerekçe ile gizlenir?” diyerek Afrin’e operasyonda da birlikte hareket edilen ÖSO konusundaki rahatsızlığını dile getirdi. CHP lideri ayrıca hükümete “Suriye yönetimi ile biraraya gelin” önerisinde bulundu.

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’de birlikte hareket ettiği, son olarak Afrin’e operasyonda da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yanında yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ilgili tartışmalara değindi.

“Afrin harekatı Türkiye’nin mücadelesidir. Harekatı seçim kozu olarak kullanmak doğru değil” diyen CHP lideri, “Ordumuz orada, mücadele ediyor, neden ÖSO?” diye sordu.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidarın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) konusundaki tavrına dair şu eleştirileri getirdi:

“Bizim bir ordumuz var. Peygamber ocağı, kahraman ordu diyoruz. Zor koşullarda mücadele ediyorlar. Ordumuzun kahramanlığını bir anlamda ÖSO’ya devretmeye çalışıyoruz. Niçin kimdir ÖSO? Ordumuz orada, mücadele ediyor, neden ÖSO? Ordu ÖSO’nun arkasına neden gizlenir, hangi gerekçe ile gizlenir? Biz bundan rahatsızız.

Ordu’nun başarısı ÖSO’ya devredilemez. Ordu ile ÖSO’nun birlikte anılmasını, ben içime sindiremiyorum, ağrıma gidiyor. Koskoca Türkiye’nin Ordusu ikinci planda, ÖSO birinci planda. Ne demek bu? Ayrıca siz bölgede operasyon yapıyorsanız ve buna karar vermişseniz, bu ülkenin birliği bütünlüğü açısından önemliyse, bunu kendi silahlı kuvvetlerinizle yaparsınız. Başka bir gücü, kendi silahlı kuvvetlerinizin yanına monte etmeye ne ihtiyacınız var? TSK gitmiş mücadele veriyor, hava desteği var, top desteği var, yedek orduymuş gibi açıklama yapıyorsunuz. Biz bunu eleştireceğiz. Ordu’nun başarısını bir başkasına ipotek edemezsiniz.”

“Suriye’yle ilişki kurmalıyız”

Hükümete bir kez daha Suriye yönetimi ile görüşme önerisinde bulunan CHP lideri, şöyle devam etti:

“Türkiye’yle Suriye arasında önümüzdeki süreçte bir barış sağlanacaksa, bir yakınlaşma sağlanacaksa, toprak bütünlüğü konusunda bir araya gelecekse, bu başka bir organ olmadan, Türkiye’yle Suriye’nin biraraya gelmesiyle olacaktır. Terör örgütlerinin konuşlanmasını istemiyorsak, o zaman Suriye’yle şu veya bu şekilde ilişki kurmalıyız. Suriye’yle ilişkilerin düzelmesi açısından adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu ayrıca, “Afrin harekatını seçim kozu olarak kullanmak doğru değil” dedi.


Fehim Taştekin ÖSO’yu yazdı: TSK kimlerle yürüyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afyon'da bir kadın hastanede vurularak öldürüldü
Sonraki Haber
HDP Pendik İlçe Örgütü ateşe verilmişti: Gözaltına alınan 11 kişi 'delil yetersizliği'nden serbest