Ana SayfaGüncel‘Kongreye giderken politik tartışmaları yapmayalım diye düzen partileri gibi isim tartıştırmaya çalışıyorlar’

‘Kongreye giderken politik tartışmaları yapmayalım diye düzen partileri gibi isim tartıştırmaya çalışıyorlar’

HABER MERKEZİ – Partisinin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni kongrede aday olmama yönünde aldığı kararın ardından başlayan tartışmalara değinen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, kararların ‘klavye militanları tarafından alınmadığını’ belirterek, “HDP’de ancak emeği geçenlerin, bedel ödeyenlerin karar verdiğini” söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta gerçekleştireceği kongre hazırlıkları kapsamında başlattığı bölge konferanslarının bugünkü ayağı Van’da yapıldı.

Konferansa, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in yanı sıra partinin birçok milletvekili ve yöneticileri katıldı.

Toplantının basına açık kısmında konuşan Bilgen’in gündeminde tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni kongrede aday olmama yönünde aldığı karar ve buna ilişkin yaşanan tartışmalar vardı.

Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında siyaset yaptıklarını belirten Bilgen, 11 Şubat’taki HDP 3. Olağan Kongresi’ne ilişkin “Hepimizin olağanüstü fedakarlık gösterme zorunda olacağımız bir kongre olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, kongre tartışmalarına dair eleştirilere ise “HDP’de kararların klavye militanları tarafından alınmadığını HDP’de ancak emeği geçenlerin, bedel ödeyenlerin karar verdiğini bildiklerini tahmin ediyoruz” diyerek yanıt verdi.

HDP Sözcüsü Bilgen, şunları ifade etti:

HDP cezaevi kapılarında büyüyen gençlerin, kadınların, çocukların partisidir. Böyle bir partinin cezaevlerindeki bırakın eşbaşkanlarını, milletvekillerini ve belediye başkanlarını, bu partiye hizmet etmiş hiçbir arkadaşını unutmayacağını, hiçbir arkadaşına vefasızlık yapmayacağını bütün HDP’liler gayet iyi bilirler. Ama birileri bizim tam da bu kongreye giderken planladığımız, hedeflediğimiz politik tartışmaları yapmayalım diye bu süreci nasıl göğüsleyeceğimize dair siyasi netliği birlikte oluşturmayalım diye, örgütsel eksikliklerimizle yüzleşip onları nasıl birlikte yenebileceğimize odaklanmayalım diye, sadece düzen partileri gibi isim tartıştırmaya çalışıyorlar. HDP’de siyasetin böyle yapılmadığını, HDP’de kararların klavye militanları tarafından alınmadığını HDP’de ancak emeği geçenlerin, bedel ödeyenlerin karar verdiğini bildiklerini tahmin ediyoruz.

Umut ederim bu kongre ki hepimizin siyaseti okuma, Türkiye’nin akışı ve karşı karşıya bulunduğu durumu sağlıklı değerlendirme ve hepimizin üzerinde ki yükü idrak ederek, farkında olarak daha güçlü, daha etkili daha kararlı daha inançlı çalışma yürütmemize vesile olur.

Bilgen’in konuşmasının ardından konferans, basına kapalı devam etti.


Bu haber MA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Küresel borç rekor seviyede
Sonraki Haber
Çin’de petrol tankeri ile kargo gemisi çarpıştı: 32 kişiye ulaşılamıyor