Ana SayfaGüncelLenin fotoğrafına disiplin cezası: ‘Erdoğan’ı assaydın bu tarz sorunlarla karşılaşmazdın’

Lenin fotoğrafına disiplin cezası: ‘Erdoğan’ı assaydın bu tarz sorunlarla karşılaşmazdın’

HABER MERKEZİ – Şakran Cezaevi’ndeki siyasi bir tutukluya yatağının kenarına astığı Lenin fotoğrafı nedeniyle disiplin cezası verildi, “Keşke Recep Tayyip Erdoğan’ı assaydın, umudumuz onu asmanız” denildi.

İzmir Şakran 3 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Devrimci Partili Roni Ditın Gören’e, cezaevi duvarına Rus sosyalist devrimci Vladimir Lenin’in fotoğrafını astığı için “Cezaevi duvarlarına resim çizdiği” iddiasıyla bir aylık disiplin cezası verildi.

“Umudumuz Erdoğan’ı asman”

1 Haziran 2017’de Devrimci Parti’ye yönelik yapılan operasyonda tutuklanan Gören’in yatağının kenarına astığı fotoğrafa, yapılan koğuş baskınlarında el konulurken, Gören’e disiplin soruşturması açıldı.

MA’nın haberine göre Gören, savunmasında baskın sırasında Cezaevi 2. Müdürü’nün fotoğraftakini tanımadığını belirterek, kendisine “Recep Tayip Erdoğan’ı assaydınız bu tarz sorunlar ile karşılaşmazdınız. Umudumuz onu asmanız” dediğini söyledi.

Açılan soruşturma kapsamında İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği ise, yatağının kenarına astığı fotoğraf nedeniyle Gören’e, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun maddesi kapsamında “Cezaevi duvarlarına resim çizdiği” iddiası ile 1 aylık disiplin cezası vererek, bir ay boyunca sosyal etkinliklere katılmaktan men edilmesi yönünde karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya basını: Erdoğan AB'nin zirvesi ile görüşecek, amaç ilişkileri yumuşatmak
Sonraki Haber
#SenDeAnlat’a ses veren Nevşin Mengü: 'Bu kadın aranmıştır' algısı var