Ana SayfaDünya“Mercan resifleri için mücadelede ‘kırılma noktası’ndayız”

“Mercan resifleri için mücadelede ‘kırılma noktası’ndayız”

HABER MERKEZİ – BM Çevre Programı Başkanı Solheim, mercan resifleri için mücadelede ‘kırılma noktası’nda olunduğunu belirtirken, Fiji Başbakanı Bainimarama mercan resiflerini görebilecek son nesil olabilecekleri uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Başkanı Erik Solheim, dünyada üzerindeki mercan resifleri için mücadelede ‘kırılma noktası’nda olunduğunu söyledi.

Uluslararası Mercan Resifi İnsiyatifi’nin düzenlediği etkinlikte konuşan Solheim, bu komplike ekosisteme ev sahipliği yapan ülkelere uyarılarda bulundu.

Solheim, söz konusu ülkelerin sera gazı emisyonunu, plastik kirliliği ve tarım ticaretinin negatif etkisini azaltmak konusunda özel bir sorumluluğa sahip olduğunu belirterek, “Hükümetlerin somut adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

UNEP Başkanı, yine de kötü tabloya rağmen değişim sinyallerinin olduğunu ifade etti.

Kömürden güneş ve rüzgar enerjisine geçilmeye başlandığını belirten Solheim, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması açısından bunu iyi bir gelişme olarak değerlendirdi ve plastik kirliliğine karşı adımların da atıldığını söyledi.

Solheim’ın bu sözleriyle eş zamanlı olarak Fiji Başbakanı Frank Bainimarama da Büyük Set Resifi’ni, sulak alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımını sağlamayı amaçlayan Ramsar alanı olarak ilan etti.

Yardım için dünyadaki her bir insana çağrıda bulunan Bainimarama, mercan resiflerini görebilecek son nesil olabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.


Karınca Dış Haberler



Önceki Haber
Belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 70 gündür açlık grevinde
Sonraki Haber
Taştekin: Afrin'de halkın yerinden yönetimi deneyimlediği yapı sökülüp atılamaz