Ana SayfaDünya#MeToo ile ortaya çıktı: Çin’de öğrenciyi taciz eden profesör işten çıkarıldı

#MeToo ile ortaya çıktı: Çin’de öğrenciyi taciz eden profesör işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Çin’deki bir öğrenci mezun olduğu üniversitede kendisini taciz eden profesörü Twitter’daki #MeToo kampanyası ile ifşa etti. Bunun üzerine üniversite söz konusu profesörü işten çıkardı.

Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Beihang Üniversitesi’nden mezun olan Luo Xixi isimli bir kadın, profesör Chen Xiaowou’nun kendisini tacize maruz bıraktığını açıkladı.

Olayı, tacize karşı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden başlatılan #MeToo (Ben de) kampanyası ile duyuran Xixi’nin bu paylaşımı “Çin’in Twitter’ı” olarak bilinen Weibo’da paylaşılan ilk ifşa oldu.

Xixi, #MeToo hareketinin kendisine büyük cesaret verdiğini ifade etti.

Tacizin ardından Xiaowou’nun cinsel tacizde bulunduğu söyleyen başka kadınlarla da görüşüp, kanıtlar toplayıp ardından konuyu üniversitenin dikkatine sundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Beihang Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, soruşturmanın ardından Profesör Chen Xiaowou’nun öğrencilere cinsel tacizde bulunduğuna karar verildiği söylendi.

Beihang Üniversitesi Chen Xiaowou’nun okulun davranış kurallarını “ağır bir şekilde ihlal ettiğini” belirterek, Rektör yardımcılığı ve akademik personel görevlerinden alındığını duyurdu.

Profesör Xiaowou’nun daha önce hakkındaki suçlamaları reddetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçe 'sakıncalı': HDP'nin düzenleyeceği 'tek tip' paneline yasak
Sonraki Haber
Bir Cemal Süreya Sergisi: 'Hayat Kısa Kuşlar Uçuyor'