Ana SayfaGüncelMurat Saat’in yaşamını yitirmeden önce yazdığı öykü kitabı ‘Ters Kule’ yayınlandı

Murat Saat’in yaşamını yitirmeden önce yazdığı öykü kitabı ‘Ters Kule’ yayınlandı

HABER MERKEZİ – 21 yıldır cezaevinde olan ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden yazar Murat Saat’in yeni kitabı “Ters Kule” Dedalus Kitap’tan çıktı.

Çocuk denecek yaşta girdiği cezaevinde müebbet hapis hükümlüsü olarak yatan yazar Murat Saat geçtiğimiz ay, 28 Aralık 2017’de geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etmişti.

Ömrünün yarısından fazlasını tutuklu olarak geçiren Saat’i, dışarıya çıkma umudu olmadan hayatta tutan tek şey yazma tutkusuydu.

“Sanırım ben yazarak ilk önce, buraya ait olmadığımı söylemeye çalışıyorum. Bu mekânın benim karakterim olmayacağını, bunu kabul etmediğimi ilk önce kendime tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu şekilde başka hayatları yazarken kendimi var ediyorum aslında,” diyordu bir mektubunda.

Yazar Murat Saat’in ilk kitabı “Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım Mısın?” 2014 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü almıştı.

Murat Saat’in yeni kitabı “Ters Kule”nin yayınlandığı gün Dedalus Kitap, ailesi ve arkadaşları biraraya gelerek Murat Saat’i andı.

Anma toplantısında konuşan Dedalus Kitap sahibi Sedat Demir, Murat Saat’in yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Murat Saat’teki edebiyat bilinci, görgüsü ve tutkusunu çok fazla yazarda görmedim. Ben bunu yaşama tutkusuyla bağdaştırıyorum.” dedi.

“Hapiste yazmaya çalışan romancılar öykücüler var”

Cezaevindeki arkadaşlarının gönderdiği mektupların da okunduğu anma toplantısında konuşan yazar Ayşegül Tözeren “Son yıllarda cezaevinde yazmak bizim gündemimize girdi. Ancak cezaevinde sadece ünlü yazarlar, ünlü gazeteciler yok. Hapiste yazmaya çalışan romancılar öykücüler var. Ama hala edebiyatta sicile bakıldığından bu eserler hapishanelerden çıkamıyor. Bu yüzden kendi özeleştirimizi de yapmamız gerekir.” dedi.


21 yıldır cezaevindeydi: Öykü yazarı Murat Saat yaşamını yitirdi

Murat Saat son yolculuğuna uğurlandı

Murat Saat’in tutuklu arkadaşlarından suç duyurusu: Hayati bir ihmal var, sorumlular cezalandırılsın


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afrinliler: Erdoğan barış istemediğini kanıtladı; işgale izin vermeyeceğiz
Sonraki Haber
Arap şiirinde devrim yaratan, ataerkiyi reddeden bir kadın: Nazik al-Mala'ika