Ana SayfaGüncel‘Nuriye ve Semih kazandı’

‘Nuriye ve Semih kazandı’

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevleri eylemlerini sona erdirmesinin ardından, Nuriye ve Semih İçin Dayanışma üyeleri de Kadıköy’de son kez bir araya gelerek, “Nuriye ve Semih kazandı” dedi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma üyeleri, OHAL İnceleme Komisyonu’nun işe iade başvurularını reddetmesi üzerine 324 gün boyunca sürdükleri açlık grevi eylemlerini sonlandıran eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için son kez Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi.

Eğitimcilerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, “Nuriye ve Semih kazandı, direniş kazandı” pankartı açıldı.

MA’nın haberine göre ortak açıklamayı okuyan Meltem Servi, Gülmen ve Özakça’nın eyleminin farklı kesimleri yan yana getirdiğini, tarihin en güçlü direnişlerinden birisi olduğunu söyledi.

OHAL Komisyonu’nun akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için verdiği ret kararını hatırlatan Servi, bu kararı siyasi, hukuki ve vicdanen de kabul etmediklerini ifade etti.

Servi, “Dayanışma olarak, açlık grevini kazanımla bitiren ve direnişleri boyunca bizlere umut olan ve bizleri yan yana getirerek dayanışmanın gücünü tattıran Nuriye ve Semih’e binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bu irade savaşına bizleri de ortak ettikleri için minnettarız. Nuriye ve Semih’in hak alma mücadelesinde onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Verdikleri irade savaşında Nuriye ve Semih demekten hiç korkmadık, onların açlığına susmadık; biz kazandık. ‘Afrin’de savaşa hayır’ demekten de korkmuyoruz, susmuyoruz. Direniş kazanmıştır” dedi.

Açıklama, sloganlarla son buldu.




Önceki Haber
ABD Başkanı Trump Davos'ta yuhalandı
Sonraki Haber
7. gün: Türkiye'nin Afrin'e operasyonu sürüyor