Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri: Osmaniye’de tutuklulara askeri düzen dayatması

OHAL’de cezaevleri: Osmaniye’de tutuklulara askeri düzen dayatması

HABER MERKEZİ – Olağanüstü Hal’in (OHAL) ardından cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri her geçen gün artıyor. İHD’nin hazırladığı rapora göre Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklulara her alanda askeri düzen dayatılıyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyesi avukatlar, Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlülerle yaptıkları görüşmeler sonucunda hazırladıkları raporu açıkladı.

Raporda, genel hak ihlallerinin tespiti, devam etmekte olan süreli-dönüşümlü açlık grevi ve yapılan sevklerle ilgili bilgi almak amacıyla tutuklularla görüşüldüğü belirtildi.

Görüşmelerin kamera kaydı ve gardiyan gözetiminde gerçekleştirildiği bilgisine yer verilen raporda, Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 24 gündür açlık grevinde olan tutukluların durumuna dikkat çekildi:

Hak ihlallerinin devam etmesi halinde açlık grevine süresiz ve dönüşümsüz olarak devam edeceklerini beyan etmişlerdir.

Raporda ayrıca, tutuklulara her alanda askeri düzen dayatılmakta olduğu belirtilerek, “Bu uygulamaya karşı çıkmaları halinde ise darp edilmektedirler” denildi.

“Ciddi anlamda vahamet arz eden” insan hakları ihlallerinin tespit edildiği bildirildi ve ihlallerin çok ileri boyuta ulaşarak, ileri süreçlerde yaşam hakkının ihlaline varabilecek kaygılara neden olduğu ifade edildi.


Raporun tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.


OHAL’de diğer cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili haberlere aşağıdaki bağlantı üzerinden bakabilirsiniz:

OHAL’de cezaevlerindeki hak ihlalleri