Ana SayfaGüncelOHAL’in uzatılacağını duyuran Bozdağ: Türkiye’nin bekası için büyük riskler alınacak

OHAL’in uzatılacağını duyuran Bozdağ: Türkiye’nin bekası için büyük riskler alınacak

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL’in 3 ay süreyle daha uzatılacağını duyurdu. Bozdağ ayrıca, “Türkiye’nin bekası için büyük riskler alınacaktır. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir” diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu’ndan (MGK) sonra bu akşam Bakanlar Kurulu da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantıda öncelikle Afrin’e olası operasyon ve Olağanüstü Hal’in (OHAL) uzatılmasına yönelik olarak MGK’de kararlaştırılan tavsiye kararı ele alındı.

OHAL 3 ay daha uzatılıyor

Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, OHAL’in 3 ay süreyle daha uzatılacağını duyurdu.

Bozdağ, “TBMM Genel Kurulu’nun yapacağı görüşmeler neticesi, vereceği kabul kararı üzerine olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır” dedi.

‘Türkiye’nin bekası için büyük riskler alınacak’

ABD’nin öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte ‘sınır koruma gücü’ oluşturmasına da değinen Bozdağ, şunları söyledi:

Terörist ordu kurma çabaları açık olarak görülüyor. Türkiye’nin bekası için büyük riskler alınacaktır. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir.

Verilen sözlerle arazide yapılanlar arasında çok çelişki var. Bu süreçte ABD ve Rusya ile görüşmeler sürüyor.

Türkiye, Türk milletinin ve Türkiye Devleti’nin bekası için atması gereken adımları atmak için kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur. Ülkemiz ve milletimizin geleceği için daha büyük risklerin göze alınması gerektiğinde bunu yapmaktan çekinmeyeceğiz.


MGK’den OHAL’in uzatılması tavsiyesi ve ‘müttefiklere’ çağrı


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MGK’den OHAL’in uzatılması tavsiyesi ve 'müttefiklere' çağrı
Sonraki Haber
ABD Dışişleri Bakanı'ndan Suriye açıklaması