Ana SayfaGüncelPKK’den ‘elimizde’ dediği MİT’çilerle ilgili belgeli ve fotoğraflı açıklama

PKK’den ‘elimizde’ dediği MİT’çilerle ilgili belgeli ve fotoğraflı açıklama

HABER MERKEZİ – PKK 5 ay önce “Üst düzey MİT elemanları elimizde” demiş, CHP’li Tuncay Özkan da geçtiğimiz günlerde “MİT mensubu daire başkanlarının PKK tarafından rehin alındığını” açıklamıştı. Hükümet konuyla ilgili sessizliğini korurken, PKK’den yeni bir açıklama geldi. Açıklamada PKK, elinde olduğunu söylediği MİT mensuplarının kimlik bilgilerini, kimi faaliyetlerini ve bazı belgeleri paylaştı.

2017’nin Ağustos ayında “Üst düzey MİT elemanları elimizde” açıklaması yapan PKK, elinde olduğunu söylediği MİT mensuplarına dair açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklama Fırat Haber Ajansı’nda yer alırken, haberde MİT yöneticisi olduğu söylenen kişilerin açık kimlikleri ve fotoğrafları da paylaşıldı.

“5 aydır rehinler”

Yapılan açıklamada, ele geçirilen MİT yöneticilerinin Irak Kürdistan Bölgesi’nde PKK yöneticilerine operasyon yapmak isterken yakalandıkları belirtildi.

Açıklamada, yakalanan MİT’çilerin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘özel talimatı’ ile PKK’nin üst düzey yöneticilerine yönelik suikast ve tutuklama hedefi ile operasyon düzenlediği öne sürüldü.

MİT mensuplarının yakalanması ile PKK yöneticilerine yönelik saldırı planının boşa çıkartıldığına dikkat çekilen açıklamada, MİT mensuplarının 5 aydır alıkonulduğu, bu rehin alma ile MİT hakkında ‘çok önemli bilgiler elde edildiği’ iddia edildi.

MİT yöneticilerinin birimleri

Açıklamada; yakalanan isimlerin 20 yıldır önemli görevlerde yer aldığı ve daha sonra MİT merkezinde görevlendirildiği, MİT yöneticilerinden birinin İstihbarat Teşkilatı’nın en stratejik dairesi olan Yurtiçi Etnik Bölücü Faaliyetler Başkanı olduğu, bir diğerinin ise içeride ve dışarıda MİT İnsan Kaynakları Yöneticisi olduğu kaydedildi.

Fırat Haber Ajansı’nda yer verilen açıklamada, “Bunlar MİT merkezinde çalıştıkları ve önemli sorumluluk üstlendikleri için ve diğer dairelerle sıkı ilişki içinde olduklarından MİT’in bütün çalışmalarından ve yaptığı operasyonlardan doğrudan ya da dolaylı bilgi sahibidirler” denildi.

Paris Katliamı planı

Elde edilen bir takım bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, Paris Katliamı’nı planladığı iddia edilen MİT yöneticisinin kimliği hakkında da bilgiler aktarıldı.

PKK’nin elindeki MİT yöneticilerinin, “İmralı görüşmelerine devlet heyeti adına katılan bir MİT yöneticisinin, 9 Ocak 2013’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesini planladığı” bilgisini verdiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

PKK, 2017 yılının Ağustos ayında bazı MİT mensuplarının ‘elinde olduğunu’ duyurmuş, PKK yöneticisi Mustafa Karasu da “2 üst düzey MİT’çi, 2 bölge sorumlusu dahil 20 kişi elimizde” açıklamasında bulunmuştu.

Yapılan açıklamalarda, “MİT elemanlarının Irak Kürdistan Bölgesi’nde yakalandığı” öne sürülmüştü.

Bu açıklamalara karşın hükümet uzun süre sessizliğini korurken, yalnızca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Eylül ayında ilk kez konuyla ilgili konuşmuştu.

Al-Monitor’ün konuyla ilgili sorusuna yanıt veren Çavuşoğlu, MİT görevlilerinin alıkonulmasını yalanlamazken, “Bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok” demişti.

Hükümet sessizliğini korurken, konuyu Meclis gündemine getiren CHP Milletvekili Tuncay Özkan ise “MİT mensubu dört daire başkanının PKK tarafından rehin alındığını” açıklamıştı.

Özkan, “MİT hangi amaçla, hangi operasyona girdi? Öğrenmek istiyoruz. MİT hangi yanlışı yaptı da bu durumdadır?” sorularına yanıt istemişti.


PKK’den “2 üst düzey MİT’çi dahil 20 kişi elimizde” iddiası, Türkiye sessiz

PKK’nin ‘elimizde’ dediği MİT’çilerle ilgili ilk resmi açıklama

Hükümet sessiz, CHP soruyor: MİT’in dört daire başkanını PKK rehin aldı; hangi operasyondaydılar?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu'dan polise 'ayak kırma' talimatı: Gereğini yapın, sorumluluk bana ait
Sonraki Haber
İran'daki Kadınların 8 Mart'ı örgütü: 'Kadınlar zorunlu esareti yakarak, devleti alaşağı etmenin yolunu açabilir'