Ana SayfaGüncelPolis Sultan Özakça’yı sürükleyerek gözaltına aldı

Polis Sultan Özakça’yı sürükleyerek gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 300’üncü gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapan anne Sultan Özakça, polis tarafından sürüklenerek gözaltına alındı. Ayrıca Yüksel Caddesi’ndeki eyleme müdahale eden polis burada da 9 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 300’üncü gününde.

Açlık Grevi’nde 300. gün: ‘Açlık grevi bir çığlıktır, sakın ha kulaklarınız buna alışmasın’

Gülmen ve Özakça’nın aileleri 300. günündeki açlık grevine ilişkin bir açıklama yapmak için Ankara Güvenpark’ta bir araya geldi.

Özakça’nın annesi Sultan Özakça ile Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, “Biz onların refakatçiliğini yapıyoruz, gözümüzün önünde eriyorlar. Bir şey yapmak için daha ne bekliyorsunuz” diye seslendikleri sırada polis müdahalesine maruz kaldı.

Sultan Özakça, polis tarafından metrelerce yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Yüksel’de 9 kişi gözaltına alındı

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 420’inci gününe girdi.

Yüksel Caddesi’nde aylardır barikatla çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen grubun önünü Konur Sokak’ta kesen polis grubun açıklama yapmasına da izin vermedi.

Polis, “Açlık grevinin 300’üncü günü. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açarak slogan atan eylemcilere müdahale etti.

Açılan pankartı yırtan polis, eylemcilerden Acun Karadağ, Veli Saçılık, Simge Aksam, Nazan Bozkurt, İlker Işık, Gülnaz Bozkurt ve ismi öğrenilemeyen 3 kişiyi gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bitlis Valiliği'nden günler sonra gelen açıklama: 267 mezarın açılıp cenazelerin çıkartılması 'mevzuata uygun'
Sonraki Haber
İstanbul'da bir erkek iki kız çocuğunu öldürüp intihar etti