Ana SayfaGüncelProf. Dr. Ümit Biçer: İktidarın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor

Prof. Dr. Ümit Biçer: İktidarın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor

HABER MERKEZİ – Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin evlerine polis baskını düzenlenerek gözaltına alınmasına tepki gösteren TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer, “Hekimlerin gösterdiği insani tepkiyi bu denli acımasızca cezalandırmaya çalışmak bu iktidarın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor” dedi. Eski TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ise “TTB’nin hekimlik mesleğine dayanan bu açıklamayı yapmasından doğal bir şey olamaz. Ama öyle bir dönem yaşıyoruz ki artık bu tip gözaltılar rutin hale gelmeye başladı” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusunun ardından haklarında soruşturma başlatılan Türk Tabipler Birliği (TBB) yöneticilerinin evlerine bu sabah saatlerinde polis baskını düzenlendi, 11 hekim gözaltına alındı.

Ankara merkezli 8 ilde yapılan ev baskınlarında aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de olduğu 11 hekimin gözaltına alınmasına Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer tepki gösterdi.

MA’ya konuşan Biçer, TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasını “Türkiye’de hiçbir dönemde barışı savunmayı, barışla ilgili olarak sağlık çalışanlarının, hekimlerinin verecekleri en doğal tepkiyi bu denli korkunç bir şekilde karşılayan bir dönem yaşanmadı” diyerek yorumladı.

Prof. Dr. Ümit Biçer, sözleri şöyle sürdürdü:

“Özellikle insan hakları savunucularının, sağlık çalışanlarının, her zaman yaşamdan yana tavır aldığı bugüne kadar savaş sözcüğüne karşı çıktıkları bilindikleri halde hekimleri sürdürülen politikanın bir malzemesi yapmaya çalışmak, hekimlerin gösterdiği insani tepkiyi bu denli acımasızca cezalandırmaya çalışmak bu iktidarın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor. Onun için tüm insanları sağlık çalışanlarının gösterdiği bu tepkinin yanında olması için destek vermesinin önemli olduğuna inanıyorum. Barış karşıtı söylemler yapan bütün iktidarların yıkıldığını biliyoruz. Ama hekimlik mesleği, barış talebi hala insanlar için umut olmaya devam ediyor, devam edecek.”

Biçer son olarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

Eski TTB Başkanı Gürsoy: Bu tip gözaltılar rutin hale geldi

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) eski Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, gözaltılara neden gösterilen açıklamanın 200 yıllık bir metin olduğunu belirterek, “Türk Tabipleri Birliği’nin hekimlik mesleğine dayanan bu açıklamayı yapmasından doğal bir şey olamaz” dedi.

T24’e konuşan Gürsoy, şunları söyledi:

“TTB kurulduğundan beri dünyadaki benzer örgütlere paralel olarak yaşamı, barışı, demokrasiyi, insan haklarını savunan bir meslek örgütüdür. Bu son gözaltı kararıyla ilgili açıklama ise neredeyse 200 senelik uluslararası metindir. Bu meslekle ilgili Dünya Tabipler Birliği’nin de ajandasında olan, onun da metinlerinden biridir. İfade ettiği tek şey, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu meselesidir. Şimdi iddia ediliyor, ‘Bu savaş değildir, operasyondur’ diye. Bu terminolojiyi TTB’nin böyle kullanması zorunluluğu yoktur. Sonuç olarak askeri birlikler orada, ölümler ortada. TTB’nin hekimlik mesleğine dayanan bu açıklamayı yapmasından doğal bir şey olamaz. Ama öyle bir dönem yaşıyoruz ki artık bu tip gözaltılar rutin hale gelmeye başladı. Eski bir TTB Başkanı olarak maalesef endişeyle, hüzünle karşılıyorum.”


‘Barış çağrısı’ yapan TTB yöneticilerinin evlerine polis baskını: 11 hekim gözaltına alındı

Ankara Tabip Odası: Karanlık günler geçecek, aydınlığa çıkacağız

Dünya Tabipler Birliği’nden TTB’ye destek, Türkiye’ye çağrı





Önceki Haber
Plaza de Mayo Anneleri polis baskınına direndi
Sonraki Haber
Dünya Tabipler Birliği’nden TTB’ye destek, Türkiye’ye çağrı