Ana SayfaGüncelRakka’da yaşamını yitirmişti: Ayşe Deniz Karacagil’e 4 yıl 7 ay hapis cezası

Rakka’da yaşamını yitirmişti: Ayşe Deniz Karacagil’e 4 yıl 7 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Rakka’ın IŞİD’den kurtarılma operasyonunda geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ve kamuoyunda “kırmızı fularlı kız” olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil’e 4 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Antalya’da Gezi Parkı direnişine katıldığı gerekçesiyle yargılanan fakat geçtiğimiz yıl Rakka’da yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil’e 4 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Karacagil’e verilen ceza, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada çıktı.

Mahkeme heyeti, verdiği karara gerekçe olarak Karacagil’in yeni istenen nüfus kayıtlarında halen sağ göründüğünü gösterdi.

Karacagil’in avukatı Hakan Evcin ise müvekkilinin yaşamını yitirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

Kanunlar kişinin ölmesi halinde davanın düşürülmesini hükmeder. Nüfus kayıtlarında sağ gözüküyor olsa bile ölüm olayını herkes bilmektedir. Biz mahkemeden beraat kararı verilmesini bekledik. Ceza verilmesi düşünülüyor ise de savcılık tarafından nüfus kaydının düzeltilmesi davasının açılması gerekiyordu. Ancak bu dava açılmadığı için mahkemeye nüfus idaresinden gelen yazıda müvekkilim sağ gözüktü. Bu nedenle de ceza verildi.

“Kırmızı fularlı kız” hakkında

Antalya’da Gezi Parkı direnişine katıldığı gerekçesiyle tutuklanarak hakkında 98 hapis cezası istenen ve kırmızı fuları delil olarak gösterildiği için kamuoyunda “kırmızı fularlı kız” olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil, Rojava’da yaşamını yitirmişti.

Ayşe Deniz Karacagil, yargılandığı davadan tahliye olduktan sonra PKK’ye katılmıştı, ardından IŞİD’e karşı savaşmak için Rojava’ya geçmişti.

Ayşe Deniz Karacagil’in Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için düzenlenen operasyon sırasında 29 Mayıs 2017 tarihinde yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Milletvekili Osman Baydemir serbest bırakıldı
Sonraki Haber
ABD'den Afrin açıklaması: Operasyon bölgenin istikrarına yarar getirmez