Ana SayfaGüncelRıza Türmen: Türkiye’nin HDP’ye ihtiyacı var

Rıza Türmen: Türkiye’nin HDP’ye ihtiyacı var

HABER MERKEZİ – AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, HDP ile ilgili yürütülen tartışmalara ilişkin, “Bu tartışmalar HDP’yi yıpratmamalı. Onun büyümesine hizmet etmelidir. Çünkü Türkiye’nin HDP’ye ihtiyacı var” yorumunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 11 Şubat’ta yapılacak kongre öncesi yeniden aday olmayacağını açıklaması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor.

Bu konuya ilişkin bir yorum da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı ve Demokrasi için Birlik’in kurucularından Rıza Türmen’den geldi.

MA’dan Kenan Kırkaya’ya konuşan Türmen, HDP’nin önemli bir güç olduğunu ve bu tartışmaların onu yıpratmaması gerektiğini söyledi.

Mevcut siyasi iklimde demokrasi unsurlarının rolüne dikkat çeken Türmen, “Tek adam rejimi kuruluyor. OHAL ve KHK rejimi kalıcılaştı. Bunun karşısında demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi ve kendi güçlerini büyütmeleri gerekiyor” dedi.

“HDP önemli bir güç olduğu için saldırılara uğruyor”

Bu anlamda HDP’nin çok önemli bir güç ve dinamik olduğunun altını çizen Türmen, “Zaten HDP bu yüzden saldırılara uğruyor, milletvekilleri tutuklanıyor. Eş Başkanları hedef alınıyor” diye konuştu.

Türmen, “Sadece HDP de değil toplumun bütün dinamikleri hedef alınıyor. Bu baskı rejimine karşı yapılması gereken şey bu dinamiklere sahip çıkmak ve onları büyütmektir” ifadelerini kullandı.

HDP ile ilgili tartışmaların da önemli olduğunu dile getiren Türmen, “Ama bu tartışmalar HDP’yi yıpratmamalı. Onun büyümesine hizmet etmelidir. Çünkü Türkiye’nin HDP’ye ihtiyacı var” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SONAR anketi: Partilerin oy oranı ne, Cumhurbaşkanlığı’nda hangi aday öne çıkıyor?
Sonraki Haber
Trump: Irkçı biri değilim