Ana SayfaGüncelRuanda’yı örnek gösteren Eroğan’dan Afrin açıklaması: İş Türkiye’ye gelince bu acele niye?

Ruanda’yı örnek gösteren Eroğan’dan Afrin açıklaması: İş Türkiye’ye gelince bu acele niye?

HABER MERKEZİ –  Afrin’e operasyona ilişkin eleştirilere ve süresinin kısa tutulması yönündeki çağrılara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliamların yaşandığı Ruanda, Mali ve Libya’yı örnek gösterdi ve “Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Irak, yaklaşık 18 yıl. Libya ne kadar sürdü? Mali, Ruanda, buralar ne kadar sürdü? Bize bu akılları verenler biraz kendileri kullansalar ne olur” dedi. Erdoğan “savaşa hayır” çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği’ni ise “terörist seviciler” ifadeleriyle hedef aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında Afrin’e operasyona ilişkin konuştu.

Konuşmasının başında bir kez daha “savaşa hayır” çağrısı yapanları hedef alan Erdoğan, Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı “savaşa hayır” çağrısına tepki gösterdi.

Erdoğan, “Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim ‘savaşa hayır’ diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık” diye konuştu.

Ruanda örneği

“Biz Afrin’i işgal etmiyoruz” diyen Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’ndan operasyona ilişkin gelen eleştirilere de tepki gösterdi.  Katliamların yaşandığı Ruanda, Mali ve Libya’yı örnek gösteren Erdoğan, “Avrupa Parlamentosu’nda hareketi istila olarak göstermek isteyenlere söylüyorum. Gidin önce, Libya’da, Ruanda’da, Mali’de arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, müstevli olarak hareket etmemiştir” dedi.

Operasyonun süresinin kısa tutulması yönündeki çağrılara da aynı örneği vererek tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

Birileri ısrarla operasyon sınırlı olsun diye telkinde bulunuyor. Ben de telefon görüşmesinde bu birilerine söyledim. Gücü hoyratça kullanmaya kalksak. Tanklarımızla, toplarımızla, dümdüz edip geçsek bu operasyon birkaç günlük iştir. Kalkan olarak kullanmaktan çekinmedikleri masum sivillerin can ve mal güvenliğini de dikkate alıyoruz. El Rai, Cerablus, El Bab’daki 2 bin kilometrekarelik alanı 100 bin insanın tekrar evlerine dönerek yerleşmelerine imkan sağladıysak Afrin’de de aynısını yapacağız. Biz ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Tekrar topraklarına dönebilmelerinin tekrar yollarını açıyoruz.

Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Irak, yaklaşık 18 yıl. Libya ne kadar sürdü? Mali, Ruanda, buralar ne kadar sürdü? Bize bu akılları verenler biraz kendileri kullansalar ne olur. Suriye’de diğer güçlerin yürüttüğü operasyonlar için bir an önce tamamlansın çağrısı, bu insanlar ne kadar gülünç der hale getiriyor. İş Türkiye’ye gelince bu acele niye?

AB, siz PKK’yı terör örgütü ilan etmediniz mi? Şu anda o kadar akıl tutulması var ki. Bir taraftan YPG, PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmeye başladılar. Bir taraftan da silahlar onlara akıtılıyor. Bu nemenen iştir.