Ana SayfaDünyaRusya’da seçimler öncesi muhalif lider Navalni’den protesto çağrısı: Daha kaç yıl bu hırsızlarla yaşamak istiyorsunuz?

Rusya’da seçimler öncesi muhalif lider Navalni’den protesto çağrısı: Daha kaç yıl bu hırsızlarla yaşamak istiyorsunuz?

HABER MERKEZİ – Rusya’da seçimler öncesi çağrıda bulunan muhalefet lideri Alexei Navalni, “Daha kaç yıl boyunca iktidardaki bu hırsızlarla, darkafalılarla ve sapıklarla yaşamak istiyorsunuz?” sözleriyle halka seslendi. Navalni’nin açıklaması sırasında ofisine polislerce baskın düzenlenirken, muhalefet lideri daha sonra gözaltına alındı. 

Rusya’da muhalefet lideri Alexei Navalni, Mart ayındaki başkanlık seçimleri öncesi ülkedeki birçok kentte sokak gösterileri yapılması için çağrıda bulundu.

Konuşmasında “Hayatlarınız tehlikede” diyen Navalni, “Daha kaç yıl boyunca iktidardaki bu hırsızlarla, darkafalılarla ve sapıklarla yaşamak istiyorsunuz?” diye seslendi ve “Zaten buna 18 yıldır katlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

The Guardian’ın haberine göre Navalni’nin konuştuğu canlı yayın sırasında, Navalni’nin bürosuna polislerce baskın düzenlendi ve yayın kesilmeye çalışıldı.

Navalni destekçilerinden Roman Rubanov, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin, ofiste bomba ihbarı üzerine geldiklerini iddia ettiğini belirtti.

Konuşmasının ardından gözaltına alındı

Navalni’nin, konuşmasını yaptıktan sonra Moskova’daki protesto gösterilerine gitmek üzere yürümeye başladığı esnada gözaltına alındığı açıklandı.

Reuters’ın haberine göre Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Navalni, “Bu önemli değil. Tverskaya Caddesi’ne gelin. Benim için değil, kendi geleceğiniz için dışarı çıkıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Rus liderin gözaltına alındığı an böyle görüntülendi:


Seçimler için boykot çağrısı

Navalni, ülkede 100’den fazla kentte protesto gösterileri için çağrıda bulunmuş, Mart ayında düzenlenecek başkanlık seçimleri için ise boykot çağrısı yapmıştı.

Aynı zamanda yolsuzluk karşıtı çalışmalarıyla tanınan bir avukat olan muhalefet lideri Alexei Navalni, daha önce üç kez gözaltına alınmıştı.




Önceki Haber
Taraftarlarına deplasman yasağı konan Amedspor oyuncuları sahaya çıkmadı
Sonraki Haber
SOHR: Türkiye 'napalm bombası' kullanmakla suçlanıyor; SANA: Şu ana dek 86 sivil yaşamını yitirdi