Ana SayfaGüncel‘Saldırıda ABD ve Rusya’nın da sorumluluğu var’ diyen HDP’li Yıldırım: Herkes sesini yükseltmeli

‘Saldırıda ABD ve Rusya’nın da sorumluluğu var’ diyen HDP’li Yıldırım: Herkes sesini yükseltmeli

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin saldırısında Suriye, Rusya ve ABD gibi güçlerin de ‘olurunu’ aldığını savunan HDP Milletvekili Nadir Yıldırım, “Yaşanacak katliamlardan herkes sorumlu olacak” dedi. “HDP olarak yarından itibaren bu işgal girişimine karşı sokaklarda olacağız” diyen Yıldırım kamuoyuna ise  ‘savaş tanrısına karşı ses yükseltme’ çağrısı yaptı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı saldırıya bir tepki de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Nadir Yıldırım’dan geldi.

Gazete Karınca’ya konuşan Yıldırım, Afrin’de 1 milyona yakın insanın yaşadığını ve bunun bir ‘işgal girişimi’ olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye rejimi ile de bu konuda görüştüğünü de belirten Yıldırım, “Bu meselenin içinde Suriye rejimi de var. Öyle anlaşılıyor ki Rusya ve diğer uluslar arası güçler de var. Çünkü Rusya ve ABD gibi güçlerin onay vermemesi durumunda Türkiye’nin böyle bir şey yapamayacağını halkımız iyi biliyor” dedi.


Türkiye’den Afrin’e saldırı: Ne oldu, kim ne dedi?


Türkiye’nin yanı sıra yaşananlardan diğer güçlerin de sorumlu olacağını belirten Yıldırım, “Onun için bu durumun birinci dereceden sorumlusu, yaşanacak katliamların ortağı Suriye rejimidir, Rusya’dır ve Amerika’dır” ifadelerini kullandı.

‘Kürt halkı özgürlüğünü devletler arası pazarlığa heba etmeyecek’

Kürt halkının buna sessiz kalmayacağını vurgulayan HDP’li Yıldırım devamla şunları aktardı:

Kürt halkı gelinen aşamada hiçbir devletler arası pazarlığa, kendi özgürlüğünü ve demokratik geleceğini heba etmeyecek. On yıllardır özellikle Kürt halkının bu anlamdaki istemleri özgürlüğü ve demokratik geleceği devletler arası güçler arası pazarlıklara konu ediliyor. Bu da o durumun tekrarlanmasıdır.

Protestolara çağrı

HDP’nin (21 Ocak) tüm il ve ilçe örgütlerinin protesto eylemi düzenleyeceğini edeceğini söyleyen Yıldırım, “Bu savaş çılgınlığına karşı tepkimizi en üst düzeyde yarından itibaren durmaksızın göstereceğiz” dedi.

‘Savaş tanrısına karşı sesinizi yükseltin’

‘İnsanların can güvenliğinin tesis edilip, işgal girişimi sonlanana kadar durmayacaklarını’ söyleyen Yıldırım, savaş karşıtı tüm güçlere seslerini yükseltme çağrısında bulundu:

Özgürlükten, demokrasiden, eşitlik ve barıştan yana olan herkesi savaş tanrısına ve katliam, işgal girişimine sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

‘Kobani ve Rojava hatırlatması’

Kobani’de IŞİD’e karşı verilen mücadeleye değinen Yıldırım, “Halklarımız Kobani’yi nasıl savunduysa ve sahiplendiyse, aynı tutumu ve sahiplenmeyi Afrin için de gelişmesi gerektiğini bekliyoruz” dedi.

Yıldırım, şunları söyledi:

Rojava’da, Kuzey Suriye’de halklarımız özgür ve demokratik gelecekleri için en barışçıl ve en dirençli bir mücadele geliştirdiler. Bu aynı zamanda bütün Ortadoğu’nun sorunlarının çözümü açısında örnek bir yaşam pratiğiydi. Bunun bütün anti demokratik, diktatöryel, gerici, statükocu güçleri korkuttuğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

‘Afrin ile sınırlı kalmayacak’

Gidişata göre saldırıların Afrin ile sınırlı kalmayacağının görüldüğünü belirten Yıldırım, “Türkiye başta olmak üzere bölgedeki tüm güçleri ciddi anlamda zorlayacak bir sonuç doğuracak. O açıdan da zararını bütün halklar görecek” dedi.


Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyanet'ten 'Afrin programı': Camilerde 'zafer için' dua okuma talimatı
Sonraki Haber
Afrin'e hava saldırısı: ABD ve Rusya neden izledi?