Ana SayfaGüncelSavcılık, Barış İçin Akademisyenler’in iddianamesini YÖK’e gönderdi: ‘Tahkikatlarda değerlendirirsiniz’

Savcılık, Barış İçin Akademisyenler’in iddianamesini YÖK’e gönderdi: ‘Tahkikatlarda değerlendirirsiniz’

HABER MERKEZİ – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, barış bildirisi imzacısı akademisyenler hakkında hazırlanan iddianameyi YÖK’e yolladı.

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için yargılanan Barış İçin Akademisyenler’in haklarında yürütülen dava dosyası Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi YÖK’le “Tarafınızca yürütülecek idari tahkikatlarda değerlendirilmesi” notuyla paylaştı.

Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İsmet Bozkurt, YÖK’e iddianameyle birlikte gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

Bildiriye imza atan akademisyenlerin PKK/KCK silahlı terör örgütünün sorumlusu ve faali olduğu şiddet olayları karşısında ulusal güvenliğini, toprak bütünlüğünü, kamu güvenliğini korumaya yönelik tedbirler alan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşanan olayların sorumlusu ve faili gibi lanse ederek PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yaptıkları tespitlerinde bulunulmuştur.

 

 

Previous post
Çocuk İstismarları İzleme Koordinasyonu kurulacak
Next post
CHP'li başkan: Gariban çocukların şehit olacağı bir savaşı istemiyorum, kimsenin kanı dökülmesin