Ana SayfaGüncel‘Tek tip dayatıyorlar’ diyen tutuklu gazeteciden dışarıya çağrı: Direneceğiz, sesimize ses verin

‘Tek tip dayatıyorlar’ diyen tutuklu gazeteciden dışarıya çağrı: Direneceğiz, sesimize ses verin

HABER MERKEZİ – Samsun Bafra T Tipi Cezaevi’nde bulunan gazeteci Erdoğan Alayumat, “Tek tip kıyafet dayatılmaya çalışıyor. Bu yüzden kapalı görüşe çıkmama kararı aldık. Bu diretme şiddet boyutuna da çıkabilir” diyerek kamuoyuna “Sesimize ses verin” çağrısında bulundu.

Haberleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan dihaber’in muhabiri Erdoğan Alayumat, ailesi ile yaptığı görüşte cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktardı.

7 ayı aşkın süredir Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Alayumat, cezaevlerine ilişkin haber barındıran gazetelerin kendilerine verilmediğini belirtti.

Uygulamalarla dışarıyla ilişkilerinin kesilmeye çalışıldığını belirten Alayumat, ‘tek tip elbise’ dayatmasına ilişkin de bilgiler verdi:

Gazetelere, insan hakları kurumlarına ve konsolosluklara cezaevinde genel durumdan dolayı mektup gönderme isteklerimiz geri çevriliyor. Tek tip kıyafet uygulaması bizlere dayatılmaya çalışıyor. Bu yüzden bizler kapalı görüşe çıkmama kararı aldık. Bu diretme şiddet boyutuna da çıkabilir. Gün geçtikçe baskılar artacak ve bizler de direneceğiz.

Tutuklulara yönelik fiziki ve psikolojik saldırıların arttığına dikkat çeken Alayumat, “Hiç bir sosyal hakkımız verilmiyor ve tüm haklarımız ellerimizden alınmış durumda. Cezaevinde hem psikolojik hem de fiziksel saldırılar arttı” diye ifade etti.

Kamuoyuna çağrı yapan Alayumat, “Bizim sesimize ses versinler ve mücadelemize destek versinler” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Müslüm Gürses’in hayat hikayesini anlatan filmden ilk fragman
Sonraki Haber
İran'da halkların zamanı mı? – Hasan Doğan