Ana SayfaGüncelTimes: Erdoğan Suriye’de ateşle oynuyor, bir kez daha düşünmeli

Times: Erdoğan Suriye’de ateşle oynuyor, bir kez daha düşünmeli

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e yönelik operasyon düzenleneceğine ilişkin açıklamalarını başyazısına taşıyan Times gazetesi, “Erdoğan, Suriye’ye asker göndermeden önce bir daha düşünmeli” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’e operasyon düzenleneceği yönündeki açıklamaları Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Times gazetesinin başyazısında yorumlandı.

Türkiye’nin NATO’nun bir üyesi olarak “Orta Doğu’daki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsa müttefiklerinin güvenini tazelemesinin daha çok başarı getireceği” yorumunda bulunulan yazıda  farklılıkların NATO içinde çözülmesi gerektiği belirtildi.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de ateş ile oynuyor” başlıklı yazıda Afrin’e operasyon yapılması durumuna Türkiye ve ABD’nin karşı karşıya geleceği uyarısı yapıldı.


Erdoğan’dan ABD’ye ‘bayraklı’ tehdit


Yazıda Türkiye’nin son zamanlarda Suriye politikasının Kürt etkisini kontrol altına almaya çevrildiği belirtilerek, “Erdoğan, Suriye’ye asker göndermeden önce bir daha düşünmeli” ifadesine yer verildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

ABD, sınırda devriye güçler kurmayı amaçlayarak mantıklı bir hedef güdüyor. IŞİD’in Suriye’nin kırılgan kuzey bölgesinde tekrar ortaya çıkması, savaşa kalıcı bir son verme umutlarını sona erdirir. Eski Kürt militanları Suriye sınırının koruyucuları olmaları için eğitmek, bölücülüğe ya da Türkiye karşıtı şiddete bir davetiye değil; ancak onların federal bir Suriye’ye entegre olmaları için ilk adım.

Kürt sorunu, bağımsız bir Kürt devleti kurmak adına Orta Doğu’yu daha çok dağıtırak çözülemez. Batılı güçlerin amacı bir bütün ve gerçekten demokratik bir Suriye’de Kürtlerin daha çok yönetim sahibi olması için alan tanımak olmalıdır. Güvenli sınırlar bunun için hayati bir gereklilik, Türkiye’nin bu sınırlara saygı duyması da.

Yazıda ayrıca Türkiye’nin Afrin’e operasyon düzenlemek istemesinin amacının ne olduğu konusunda ise “kuşkular” olduğu ve bunun da Türkiye’nin “NATO’ya bağlılığına şüphe düşürdüğü” belirtildi.


Kaynak: BBC Türkçe

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteciler Altan ve Alpay’ın tutukluluklarına itirazlar reddedildi
Sonraki Haber
Türkiye ilk kez 'özgür olmayan' ülkeler kategorisinde