Ana SayfaGüncelTSK ve YPG’den açıklamalar ile: İki günde sahada neler oldu?

TSK ve YPG’den açıklamalar ile: İki günde sahada neler oldu?

HABER MERKEZİ – Afrin’e saldırılar ikinci gününde devam ederken TSK ve YPG’den gelen açıklamalar var. TSK, iki gün içinde Afrin’de toplam 153 hedefin vurulduğunu belirtiyor, YPG ise mevzilerinin hedef alındığını ancak Afrin’in rastgele bombalandığını söylüyor. Ayrıca TSK’nin “karadan Afrin’e ilerlendiğini” duyurmasına karşın YPG, TSK ve bağlı güçlerin Afrin’e “bir adım dahi ilerleyemediğini” belirtiyor.

Türkiye’nin Afrin’e saldırısı ikinci gününde devam ediyor.

Dün ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekat ile kente hava saldırıları düzenlenirken bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte karadan Afrin’e ilerlemeye başladı.

Türkiye’deki ajanslarda yer alan haberlerde TSK ve bağlı güçlerin Afrin’de kimi köyleri denetim altına aldığı iddia ediliyor, ancak Afrin’deki yerel kaynaklar bu bilgiyi doğrulamıyor.

Peki, iki günde sahada neler oldu? İkinci günde hem TSK’den hem de Halk Savunma Birlikleri’nden (YPG) gelen açıklamaları derledik.

TSK: Dün 108, bugün 45 hedef vuruldu

Genelkurmay Başkanlığından bugün yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam etmekte olup, kara harekatı başlamıştır” denildi.

Açıklamada, YPG’ye ait askeri noktaların hedef alındığı ifade edilirken, “Sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” denildi.

Dün, “Afrin’de terör örgütü PYD/PKK hedefinden 108’i vuruldu” açıklaması yapan Genelkurmay Başkanlığı bugün ise “45 hedefin daha Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından imha edildiğini” bildirdi.

Açıklamada ayrıca “Harekatın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde icra edildiği” savunuldu.

YPG: Afrin’e bir adım ilerleyemediler, 3 tank imha edildi

Bugün yazılı bir açıklama yapan YPG ise Afrin’e saldırı ve çatışmalara dair kimi bilgiler paylaştı.

Açıklamada, TSK saldırılarında Afrin Kantonu’nda tüm ilçe ve birçok köyü de içerisine alan 108 noktanın hedef alındığı ifade edildi ve “Hedef alınan güçlerimizin mevzilerinin yanında Rubar Göçmen Kampı, sivil toplum kuruluşları ve sivil halkın bulunduğu alanlar da bulunmaktadır” denildi.

TSK’nin ‘askeri noktalar hedef alınıyor’ açıklamasına karşın YPG, Afrin’in ‘rastgele bombalandığını’ savundu.

YPG açıklamasında şu ana dek 6 sivilin yaşamını yitirdiği, üçü ağır olmak üzere 13 sivilin yaralandığı, ölen ve yaralananlar arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, TSK birlikleri ve beraber hareket ettiği ÖSO’nun Afrin’e ‘bir adım bile ilerlemediği’ kaydedilirken, kimi yerlerde çatışmalar yaşandığı aktarıldı.

TSK ve bağlı güçlerin özellikle Şera, Cindirese, Şerawa, Şiye, Raco ve Bilbile ilçelerini obüs, havan ve tanklarla hedef aldığını bildiren YPG, Bilbile ve Şera ilçelerinde TSK’ye ait toplam üç tankın imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada, farklı bölgelerde yaşanan çatışmalarda ise şu ana dek 14 kişinin öldürüldüğü, 20’nin üzerinde kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada Cindirese bölgesi ile Heşarke Köprüsü’ndeki saldırılarda ise 6 YPG’linin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Previous post
HDP’li Bilgen ve Yıldırım'ın Afrin tweet'lerine 'jet soruşturma'
Next post
İstanbul ve Ankara'da da Afrin protestolarına izin yok: Eylemciler satırla taciz edildi, gözaltılar var