Ana SayfaEkonomiTürkiye, Avrupa futbolunun en borçlu 3. ülkesi

Türkiye, Avrupa futbolunun en borçlu 3. ülkesi

HABER MERKEZİ – UEFA’nın 2016 yılı bütçe raporuna göre Türkiye, Avrupa futbolunda net borç miktarı en yüksek 3. ülke olurken, en fazla borca sahip 20 takım arasında Türkiye’den üç takım yer aldı.

UEFA, hazırladığı 2016 yılı bütçe raporunda Avrupa futbolundaki takımlar ve ülkelerin; gelirleri, giderleri, borçları, forma satışları, kulüp yatırımları ve sponsorları doğrultusunda ekonomik durumlarına yer verdi.

Rapora göre, Avrupa’da 2016 yılında birçok kulübün net borç miktarı düşüş gösterirken Türkiye’de borç miktarı yüzde 3 artışla toplam 683 milyon euro’ya çıktı.

Böylelikle Türkiye, Avrupa futbolunda net borç miktarı en yüksek 3. ülke durumunda yer alırken, sırasıyla İngiltere ve İtalya ilk iki sıraya yerleşti.

İngiltere’de net kulüp borçları 2016 yılında yüzde 10 düşüş ile toplam gelirlerin içinde yüzde 31 oranında kalırken, Türkiye’de yaşanan artış sonrasında net borç oranı, toplam gelirlerin yüzde 93’ünü oluşturdu.

En fazla borcu olan ilk 20 kulüp içinde Türkiye’den üç takım

Avrupa’da 2016 yılı itibarıyla en fazla borcu olan ilk 20 kulüp içinde Türkiye’den üç takım yer aldı.

Galatasaray 203 milyon euro ile 11., Fenerbahçe 150 milyon euro ile 17., Beşiktaş ise 142 milyon euro ile 18. sıradan listeye girdi.


Raporun tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çavuşoğlu: ABD'nin açıklamaları bizi tatmin etmedi, Rusya Afrin'e operasyona karşı çıkmamalı
Sonraki Haber
Reuters anketi: Türkiye, ekonomide hükümet hedeflerinin uzağında kalacak