Ana SayfaGüncel‘Türkiye’de hedef haline getirildim’ demişti: Deniz Naki, Almanya’dan dönmeme kararı aldı

‘Türkiye’de hedef haline getirildim’ demişti: Deniz Naki, Almanya’dan dönmeme kararı aldı

HABER MERKEZİ – Almanya’da otomobilinde seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan Amedspor futbolcusu Deniz Naki’nin hedef haline getirildiğini söylediği Türkiye’ye dönmeme kararı aldığı açıklandı. Naki bu açıklamasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Amedspor’un futbolcusu Deniz Naki, 8 Ocak’ta Almanya’nın Aechen otobanında aracıyla seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırı sonrası Türkiye’ye dönmeme kararı aldı.


Deniz Naki’ye silahlı saldırı: ‘Savcı ırkçı Türk oluşumlar üzerinde duruyor’


DW Türkçe’nin haberine göre Naki’nin avukatı Stephan Kuhn, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada Naki’nin, ailesinin ve çevresinin kararı doğrultusunda Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile olan sözleşmesini bitireceğini ve Almanya’da kalacağını söyledi.

Avukat Kuhn, Naki’nin gelecek planlarına yönelik ise açıklama yapmadı.

Bu açıklamanın ardından  Naki, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hukuk Müşavirliği’nce 28.01.2018 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir. Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbolcusu Deniz Naki’nin çeşitli internet sitelerinde yayınlanan açıklamaları suretiyle ‘ayrımcılık ve ideolojik propagandası’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesi uyarınca 28.01.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

‘Hedef haline getirildim’

Deniz Naki, 8 Ocak’ta Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Düren yakınlarında otobanda seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı.

28 yaşındaki futbolcu olay sonrasında HDP Milletvekili Garo Paylan’ın, geçtiğimiz aylarda Avrupa’da muhaliflere saldırı, suikast gerçekleşeceği şeklindeki iddialarını hatırlatmıştı.

Son olarak Naki, soruşturmanın çok geniş kapsamlı şekilde sürdüğünü ve gelişmelere göre Türkiye’ye dönüp dönmeme kararı alacağını belirtmişti.

Amedspor’da forma giymeden önce Almanya’nın FC St. Pauli ve SC Paderborn takımlarında da oynayan Naki, bir kez daha Türkiye’de hedef haline getirildiğini söylemişti.