Ana SayfaGüncelTürkiye’nin Facebook, Twitter ve Youtube’dan ‘Afrin’ talebi: Operasyon karşıtı içerikler kaldırılsın

Türkiye’nin Facebook, Twitter ve Youtube’dan ‘Afrin’ talebi: Operasyon karşıtı içerikler kaldırılsın

HABER MERKEZİ – Sosyal medyada Afrin operasyonuna karşı paylaşım yapanlara dönük gözaltılar devam ederken Türkiye, Facebook, Twitter ve Youtube’dan da bu yöndeki paylaşımların kaldırılmasını istedi.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonu 7. gününde devam ederken, sosyal medyadan operasyonu eleştiren ve “savaşa hayır” çağrısı yapanlara dönük gözaltılar da sürüyor.

Bir yandan başsavcılıklar üzerinden soruşturmalar yürütülürken diğer taraftan da Türkiye’nin Facebook, Twitter ve Youtube’u operasyon karşıtı paylaşımların kaldırılması için uyardığı belirtildi.

Habertürk’ün haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), operasyon karşıtı tweetlere müdahalelerde bulunuyor. BTK bu kapsamda internet haber sitelerini de takip ediyor ve operasyon karşıtı paylaşımlar yapılan adresleri ve hesapları başsavcılığa bildiriyor.

Bunun ardından da Başbakanlık kararıyla Twitter, Facebook ve Youtube’daki bazı içerikler engelleniyor, erişime kapatılıyor.

Habere göre Türkiye’den Facebook, Twitter ve Youtube da bu paylaşımları engellemesi için uyarı gitti.

Haberde görüşüne yer verilen bir yetkili “İçerikler hemen kaldırılmazsa geniş kitlelere yayılmasının önüne geçmekte geç kalınabiliyor. Bu nedenle çok hızlı ve proaktif davranıyoruz” değerlendirmesini yaptı.