Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Yücel: ‘Keşke’ diye yakınmayacaksın

Tutuklu gazeteci Yücel: ‘Keşke’ diye yakınmayacaksın

HABER MERKEZİ – 11 aydır iddianamesiz olarak tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel, “Ben sadece işim yüzünden değil, işimi iyi yaptığım için rehin alındım. İşimi iyi yaptığım için neden pişman olayım ki? ‘Keşke şunu yapmasaydım, keşke bunu yapsaydım’ diye yakınmayacaksın. Hesaplaşacağın şeyler varsa sonra yaparsın. Buralarda diyeceğin yegane şey: ‘Yarın olsa gene aynısını yaparım'” dedi.

Kendi rızasıyla ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınıp 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan ve 11 aydır iddianamesi hazırlanmayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’a konuştu.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden mektup aracılığıyla Polat’ın sorularını yanıtlayan Yücel, “Ben sadece işim yüzünden değil, işimi iyi yaptığım için rehin alındım” dedi.

‘Yarın olsa gene aynısını yaparım’

Yücel, “Yaşadıklarından hareketle hiç “Keşke Türkiye’ye gelmeseydim, Almanya’da kalsaydım” diye düşündüğün oluyor mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

İşimi iyi yaptığım için neden pişman olayım ki? Son olarak; bu tür “keşke”ler insanı yıpratır. Haksız yere mahpus düşen herkese naçizane tavsiyem olacaktır: “Keşke şunu yapmasaydım, keşke bunu yapsaydım” diye yakınmayacaksın. Hesaplaşacağın şeyler varsa sonra yaparsın. Buralarda diyeceğin yegane şey: “Yarın olsa gene aynısını yaparım.

Cezaevi koşullarına ilişkin de konuşan Yücel, gelişmeleri gazetelerden ve odasındaki televizyondan takip etmeye çalıştığını söyledi ve kendisi ile dayanışma gösterenlere de teşekkür etti.

Yücel şunları söyledi:

Şu sıralar her gün on bir gazete alıyorum, Almanya’dan arkadaşlar sağ olsunlar düzenli şekilde gazete gönderiyorlar, gecikmeli de olsa elime geçiyor. Zaman içerisinde televizyon aldım. Ve sevgili avukatlarım bazı gelişmeleri anlatıyor. Yani, dünyadan kopmuş değilim. Dayanışma adına yapılan her şeyden değilse de çoğu şeylerden haberim oluyor. Beni ve tutsak arkadaşları unutmayan meslektaşlarıma, arkadaşlarıma, Almanya’da, Türkiye’de ya da dünyanın başka yerinde bizlerle dayanışma gösteren, çok azı elime geçse de mektup yazan tanıdığım tanımadığım herkese sonsuz minnettarım.

Yücel 11 aydır ifadesinin hazırlanmamış olması ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

Unutmuş olabilirler. Ya da bekledikleri talimat daha gelmedi. Türkiye’de yaptığım haberlerden bir örnek vereyim. 1.5 sene önce İlhan Çomak’ın dosyasıyla ilgilenmiştim. İzmir’de yaşayan ailesini ziyaret ettim. Avukatlarıyla görüştüm ve çalıştığım Die Welt gazetesinde hikayesini anlattım. İlhan, o zaman abuk sabuk suç isnatlarıyla ve kesinleşmiş bir yargı kararı olmaksızın 22 yıldır cezaevinde kalıyordu. Daha sonra müebbet hapis cezası aldı. Geçenlerde yeni şiir kitabı yayımlanmış. Bu ülkenin geçmişi de bugünü de benzer hikayelerde doludur. Yaşadığım haksızlığı küçümseyemem. Hayatımdan, eşim Dilek ile geçireceğimiz zamandan gasbedilen her bir gün kıymetlidir. Fakat bu siyasi yargının en büyük mağduru benmişim gibi davranmak istemem.

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'a beklenen kar neden yağmadı?
Sonraki Haber
Demirtaş'ın bizzat katılacağı duruşmaların yeri 'güvenlik' gerekçesiyle değiştirildi