Ana SayfaGüncelTV10 yöneticileri Büyükşahin ve Güleç tutuklandı

TV10 yöneticileri Büyükşahin ve Güleç tutuklandı

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan TV10’nun Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ve Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç’in de aralarında bulunduğu 15 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul genelinde 9 Ocak tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye bağlı ekipler tarafından çok sayıda eve baskın düzenlenmiş, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişiler bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

MA’nın haberine göre savcılıkça ifadeleri alınan 44 kişiden 32’si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ve TV10 Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç’in de aralarında bulunduğu 15 kişi “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

KHK ile kapatılan TV10 yöneticileri Büyükşahin ve Güleç tutuklandı

Tutuklanan isimler şöyle: Veli Büyükşahin, Cemil Demirbaş, Yavuz Akar, M. Ali Altın, Binali Palandöken, Cihan Dağdelen, Halis Kandelci, Cemşit Atabay, Erkin Oruç, Basri Aslan, Adnen Kaçmaz, Mehmet Akar, Edip Karçik, Veli Haydar Güleç ve Selahattin Yılmaz.

“Kadınların Barış Mücadelesinde Dünya Deneyimleri” kitabının araştırmacısı Güneş Daşlı ile birlikte 29 kişi ise “adli kontrol şartı”yla serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'AKP-MHP ittifak komisyonu' ilk kez Meclis'te toplandı
Sonraki Haber
Pelin Cengiz 10 maddede özetledi: 'Kanal İstanbul' hakkında bilmeniz gerekenler