Ana SayfaToplumsal CinsiyetVali Şahin 115 çocuğun istismarının gizlenmesini savundu: 15 yaş üstü gebeliklerin bildirilmesi zorunlu değil

Vali Şahin 115 çocuğun istismarının gizlenmesini savundu: 15 yaş üstü gebeliklerin bildirilmesi zorunlu değil

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir hastaneye getirilen 115 hamile çocuğun adli birimlere bildirilmeyip olayın gizlenmesine ilişkin konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 yaş üstü gebeliklerin bildirilmesinin zorunlu olmadığını söyledi.

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne 5 aylık süreçte hamile bırakılan toplam 115 çocuğun getirildiği ve bu bilginin adli birimlere bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Valiliğin soruşturmaya izin vermediği olay hakkında dün Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

’15 yaş üstü gebeliklerin bildirilmesi zorunlu değil’

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, bir çok şeyin birbirine karıştırıldığını bunların hukuki ve idari süreçler olduğunu savundu.

Konuyla ilgili hastaneyi savunan açıklamalarda bulunan Şahin şöyle konuştu:

Bu konuyla ilgili hem valiliğimiz hem hastane idaremiz ciddi araştırma yapmışlar. Önümüze çıkan tablo şudur: 15 yaş altı gebeliklerde zaten kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş.

15 yaş üstü gebeliklerin emniyete bildirilmesinin zorunlu olmadığını ileri süren Vali Şahin, “15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde eğer cebir şiddet ve bir takım başka türlü baskılar söz konusu ise bu tespit edilebilmiş ise bunların bildirimi zorunlu. Diğerleri şikayete tabii. Yani kovuşturması şikayete tabii olan konulardan” dedi.

‘Evraklara göre karar vermişiz’

Konuya ilişkin hazırlanan dosyalarda tüm evrakların tamamlandığını belirten Şahin şöyle devam etti:

Biz de ona göre karar vermişiz. Bizim verdiğimiz karar idari karardır ve yine yasa gereği bu kararımız hem taraflar, yani mağdur ya da şikayetçi ya da şikâyet edilen tarafından hem de cumhuriyet savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir.

‘Karar bölge idare mahkemesinde tekrar inceleniyor’

Valiliğin verdiği kararın bölge idare mahkemesi tarafından incelendiğini ifade eden Şahin, “Oradan çıkan sonuca göre bu hukuki bir nitelik kazanacaktır. Bu konuyla ilgili zaten Savcılık konuyla ilgili soruşturma açmış durumda. Kamuoyunda bunların takibi yapılmıyor gibi bir algı oluşmasın. Dosyaları bakınca, arkadaşlar gayretle görevlerini yapmaya çalışmış. Herkes ne kadar sorumluysa karşılığını görür. Kararımız idari, itiraz edilebilir” diye konuştu.


115 çocuğun istismara uğradığını ortaya çıkaran İclal: Çalmadığım kapı kalmadı, dışlanan ben oldum


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Tek tip' ilkin Diyarbakır'da
Sonraki Haber
19 OCAK | HDP: Hrant Dink, 'milli mutabakat' zihniyetiyle katledildi