Ana SayfaGüncelYardım talebine para ile ‘yanıt’ veren Bakan’a ‘Ben dilenci değilim’ demişti: Dilek Özçelik hayatını kaybetti

Yardım talebine para ile ‘yanıt’ veren Bakan’a ‘Ben dilenci değilim’ demişti: Dilek Özçelik hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Kanser hastalığının tedavisinde gerekli olan ilaçların temini için dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan yardım isteyen ve bakanın cebine koyduğu parayı ‘Dilenci değilim” diyerek geri çeviren 27 yaşındaki Dilek Özçelik yaşamını yitirdi.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü iki günlük Trakya gezisi kapsamında Edirne’ye gelen dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanına gitmiş ve kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti.

Bakan Bayraktar ise ilaç talebinde bulunan Özçelik’in cebine biraz para koymaya çalışmıştı. Özçelik ise bu harekete, “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek tepki göstermiş ve parayı iade etmişti.

Özçelik’in maruz kaldığı bu tavır o dönem ülke gündeminde yer etmişti.

Ardından Özçelik’in ilaçları temin edildi ve hastaneye yatırılarak tedavisine başlandı.

Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllardır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde ailesi ile birlikte yaşadığı evinde durumu dün ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı.

Özçelik, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni "The Handmaid’s Tale" sezonundan ilk fragman
Sonraki Haber
Roma'nın çöküşünün ardındaki iklim değişikliği ve hastalıklar – Kyle Harper