Ana SayfaGüncelYüksekdağ’dan Kaftancıoğlu’na dayanışma mesajı

Yüksekdağ’dan Kaftancıoğlu’na dayanışma mesajı

HABER MERKEZİ – Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’na dayanışma mesajı gönderdi, “Bu tüm kadınların başarısı ve kazanımıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’na seçilmesinin ardından hedef gösterilen ve hakkında soruşturma başlatılan Canan Kaftancıoğlu’na dayanışma mesajı gönderdi.

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yüksekdağ’ın mesajı, HDP basın bürosu tarafından paylaşıldı.

Yüksekdağ’ın dayanışma mesajı şöyle:

Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu göreve seçilmesi dolayısıyla kutluyor, görevinde başarılar diliyorum. Bu tüm kadınların başarısı ve kazanımıdır.

Kaftancıoğlu’nun çalışmalarının, kadın mücadelesine de değerli katkılar sunacağına inanıyorum. Kaftancıoğlu’na yönelik geliştirilen linç kampanyası, kadın ve insan hakları mücadelesinin başarısı karşısındaki korku ve tahammülsüzlüğünün ürünüdür. Ama kadınlar bu çirkin saldırılar karşısında direnecek güce ve başaracak kararlılığa sahiptir.

İnsan hakları mücadelesinden gelmiş bir siyasetçi, Türkiye’deki hak ve özgürlükler mücadelesinin başarı çıtasını yükseltecektir. Sevgili Canan Kaftancıoğlu’nun haklıların ve mağdurların gücünü en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, kendisine dayanışma duygularımı iletiyorum.


CHP’li Kaftancıoğlu: Demirtaş’la fotoğrafımdan rahatsızlık duymuyorum, ona selam söylüyorum


Canan Kaftancıoğlu kimdir?

1972 Ordu doğumlu olan Canan Kaftancıoğlu, hekim ve CHP Parti Meclisi üyesi. Özel bir sağlık kuruluşunun kurucu ortağı ve genel koordinatörü. CHP İstanbul il örgütünde başkan vekilliği, basından sorumlu başkan yardımcılığı (2012-2014), Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı (2011-2012) görevlerinde bulundu. Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesindeydi.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde çalıştı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu. 11 Nisan 1980’de öldürülen Gazeteci Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesinde de yer alıyor.

İhtisasını İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda (TİHV) vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle tamamladı.

Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” kitabını derledi. Müge Tuzcuoğlu derlemesi “Roboski İstenmeyen Çocuklar”, Eren Aysan derlemesi “Bir Eflatun Ölüm” kitaplarına yazı katkısı sundu.

Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makale yazdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afrin konusu Rus basınında: 'Erdoğan'ın eylemleri blöf gibi, Rusya tarafsız dursa da çok endişeli'
Sonraki Haber
YouTube'dan para kazanmak zorlaşacak