Ana SayfaGüncel2,5 yıl ceza verilen Gergerlioğlu: Hakkımdaki karar daha önceden alındı

2,5 yıl ceza verilen Gergerlioğlu: Hakkımdaki karar daha önceden alındı

HABER MERKEZİ – “Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirileri yan yana dursun” dediği için hakkında 2,5 yıl hapis cezası verilen yazar Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Verilen bu cezalar aslında kararın daha önce alındığını ve hukuki değil siyasi bir karar olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Yazılarında Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte yoğunlaşan hak ihlallerine dikkat çeken Mazlum-Der kurucularından Artı Gerçek yazarı Ömer Faruk Gergerlioğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde sosyal medyada paylaştığı bir mesajında, “Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirileri yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe ve omuz omuza” dediği için 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


‘Eşitçe ve kardeşçe yaşam’ istediği için: Gergerlioğlu’na 2.5 yıl hapis cezası


Hak ve Adalet Platformu’nün sözcülüğünü de üstlenen Ömer Faruk Gergerlioğlu, aldığı cezayı temyiz edeceklerini söyledi.

‘Karar daha önceden alındı’

MA’dan Elif Çetiner’e konuşan Gergerlioğlu, aldığı cezaya ilişkin şunları dile getirdi:

“Adli olarak başlatılan soruşturma sonrasında hakkımda dava açıldığını öğrendim. İlk defa hakim karşısına çıktığım davada yazdığım makalelerden, sosyal medyada yaptığım barış nitelikli paylaşımlara ve hatta İMC televizyonuna (KHK ile kapatıldı) çıkmama kadar birçok konuda örgüt propagandası yaptığım gerekçesiyle ceza verildi.”

Davanın kısa sürede sonuca bağlanmasını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Gergerlioğlu, şunları ifade etti:

“Barış istemenin birilerinin nezdinde suç sayıldığı bir dönemden geçiyoruz. 6 iddiasının 5’inden vazgeçen savcı sadece T24 gazetesinin yaptığı bir haberin linkini paylaştığım için ceza istedi. Benim yapmadığım bir haber üzerinden en üst sınırdan ceza verildi. Bir savcı en düşük noktadan ceza isterken hakim verebilecek en üst noktadan ceza verdi. Verilen bu cezalar aslında kararın daha önce alındığını ve hukuki değil siyasi bir karar olduğunu gösteriyor.”

‘Barış talebim sürecek’

Söz ve düşüncelerinden taviz vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Gergerlioğlu, son olarak şunları söyledi:

“Barış için ne söylediysem, söylemeye devam edeceğim. İlkelerimden asla taviz vermeyeceğim. Verilecek ceza ne olursa olsun, önemli değil. Bu topraklarda insanların ölmesini değil, demokratikleşmiş bir yapı ve eşit bir yurttaşlık talebimizi seslendirmeye devam edeceğiz.”