Ana SayfaGüncel510 avukattan ‘barış bildirisi’ ile TTB’ye destek: Savaş, insan haklarının ihlalidir

510 avukattan ‘barış bildirisi’ ile TTB’ye destek: Savaş, insan haklarının ihlalidir

HABER MERKEZİ – ÖHP’nin çağrısı ile Türkiye’nin farklı illerinden 510 avukat Afrin’e yönelik operasyona karşı bir ‘barış bildirisi’ yayınladı. Bildiride savaşın bir ‘insan hakkı ihlali’ olduğu belirtilirken, benzer bir çağrı yaptıkları için 4 gündür gözaltında tutulan TTB yöneticilerinin de ‘derhal serbest bırakılması’ istendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının Afrin’e yönelik operasyonuna karşı Türkiye’nin farklı illerinden 510 avukat bir barış bildirisi yayınladı.

‘Barış’ çağrısının yapıldığı bildiride, savaşın bir ‘insan hakkı ihlali’ olduğu belirtilirken, “İnsan haklarını savunmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı korumanın ve barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz” denildi.

Avukatların bildirisinde, benzer bir çağrı yaptıkları için 4 gündür gözaltında tutulan Türk Tabipler Birliği (TBB) yöneticilerinin de serbest bırakılması istendi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu’nun (ÖHP) çağrısı ile yayınlanan, 510 avukatın imzasının yer aldığı ‘barış bildirisi’ şöyle:

“Biz avukatlar uyarıyoruz:

“Savaş, doğada ve insanda tahribat yaratan, toplumsal yaşamı ve insanlığın ortak birikimi olan adalet duygusunu yok eden bir insan hakları ihlalidir.

“Her çatışma, her savaş; temel insan haklarını kullanılamaz hale getirir ve toplumlarda onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

“İnsan haklarını savunmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı korumanın ve barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır.

“Öte yandan barışı savunduğu için TTB üyesi hekimlerin gözaltına alınması, Anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Savaş karşıtı olduğunu ifade ettiği için gözaltına alınan ve tutuklanan herkes derhal serbest bırakılmalıdır.

“Savaşa hayır, barış hemen şimdi!”


İmzacı listesine BURADAN bakabilirsiniz.

‘Barış çağrısı’ yapan TTB yöneticilerinin evlerine polis baskını: 11 hekim gözaltına alındı

4 gündür gözaltında: TTB Başkanı Raşit Tükel’den mesaj

Uluslararası 5 hekim örgütünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TTB mektubu

Previous post
Ürdün’de ‘ekmek’ protestosu
Next post
'İpekçe' restore edilmiş haliyle İstanbul Film Festivali'nde