Ana SayfaDünyaABD’de hükümet yine kapanıp açıldı

ABD’de hükümet yine kapanıp açıldı

HABER MERKEZİ – ABD’de federal hükümet, Kongre son geçici bütçenin süresi dolmadan yeni bir bütçeyi onaylamadığı için bu yıl ikinci kez kısmen kapandı. Kepenk kapatan hükümet birkaç saat içinde yeterli sayıda senatörün geçici bütçeyi onaylamasıyla açıldı.

ABD’de, hem kongrede hem de senatoda çoğunluğu elinde bulunduran federal hükümet, 2018 yılı içinde ikinci kez kısmen kapanmasının ardından yeniden açıldı.

Hükümetin kapanmasından kısa bir süre sonra Senato, yeterli sayıda senatörün oyuyla bütçe anlaşmasını geçirerek Temsilciler Meclisi’ne ulaştırdı.

Amerikan federal hükümetine 23 Mart 2018’e kadar finansman sağlayacak geçici bütçe teklifi, Senato’da Washington saatiyle 02.00 sularında 28’e karşı 71 oyla kabul edildi.

Federal hükümetin harcamalarına yönelik limitlerin 2 yıl boyunca kaldırılmasını ve borç tavanının Mart 2019’a ertelenmesini de öngören tasarının birkaç saat içinde ABD Temsilciler Meclisi’nde de oylanması bekleniyor.

2018 mali yılının beşinci geçici bütçe tasarısı, Temsilciler Meclisi’nden de geçer ve Beyaz Saray tarafından onaylanırsa, Kongre, son geçici bütçenin süresi gece yarısında dolmadan yeni bir bütçeyi onaylayamadığı için kısmen kapanan hükümet resmi olarak yeniden açılacak.