Ana SayfaDünya“Afrin’de çatışmasızlık bölgesi kurulması değerlendiriliyor”

“Afrin’de çatışmasızlık bölgesi kurulması değerlendiriliyor”

HABER MERKEZİ – Rus RIA haber ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Astana barış görüşmeleri süreci kapsamında Suriye’nin Afrin kentinde çatışmasızlık bölgesi kurulmasının ele alındığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Astana barış görüşmeleri süreci kapsamında Suriye’nin Afrin kentinde de çatışmasızlık bölgesi kurulmasının ele alındığını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Bogdanov söz konusu açıklamayı Rus RIA haber ajansına yaptı.

Astana görüşmeleri kapsamında daha önce, İdlib, Hama, Lazkiye ve Halep eyaletlerinde çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması konusunda mutabakata varılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait güçler, çatışmasızlık bölgesindeki gözlem noktalarının kurulması için İdlib’de bulunuyor.

Çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulmasının amaçları

Astana görüşmeleri kapsamında çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulmasının amaçları arasında, bu noktalara insani yardımın ulaştırılması ön plana çıkıyor. Bu bölgelere yönelik yardım koridorlarıyla gıda ve tıbbi malzemenin taşınması amaçlanıyor.

Ulaşılmak istenen bir diğer amaç da savaş nedeniyle zarar gören yerlerde alt yapı yatırımlarının başlatılması.

Böylece varılacak bir siyasi uzlaşmayla savaşın sona erdirilmesinin ardından yeniden yapılanma çalışmalarının da hızla başlatılması öngörülüyor.

Ayrıca, bu bölgelerden ayrılan sivillerin geri dönmeye başlaması da ulaşılmak istenilen hedefler arasında yer alıyor.