Ana SayfaGüncelAKP-MHP ittifakına CHP’den tepki: ‘Bu tek adam rejimi koalisyonudur’

AKP-MHP ittifakına CHP’den tepki: ‘Bu tek adam rejimi koalisyonudur’

HABER MERKEZİ – AKP ve MHP’nin mutabakat sağladığı ‘ittifak düzenlemesi’ne tepki gösteren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Koalisyon dönemi bitecek diyorlardı. Bu tek adam rejimi ittifakı, koalisyonudur” dedi.

AKP ve MHP arasında kurulan seçim ittifakına ilişkin CHP’den açıklama geldi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

İttifaka ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tezcan, “Koalisyon dönemi bitecek diyorlardı. E bu yaptığınız ne? Milleti aldatmaya doymadınız. Çıkıp özür de dilemiyorsunuz. Bu tek adam rejimi ittifakı, koalisyonudur” dedi.

‘Milleti kutuplaştırmaktan çekinmiyordu’

Tezcan, ‘Cumhur ittifakı’ olarak belirtilen ittifak için “Bu koalisyonun başındaki kişinin tek hesabı vardır. Cumhurbaşkanı olmak. Ne olursa olsun cumhurbaşkanı olayım başka hiçbir şeyin önemi yok. Bütün sistemi bunun üzerine kurgulamışlar” ifadelerini kullandı.

“Milleti kutuplaştırmaktan çekinmiyor” diyen Tezcan devamla şunları aktardı:

“Ben yeter ki Cumhurbaşkanı seçileyim millet birbirini boğazlasa umurunda olmayan bir koalisyon lideri bir de sözcüsü var. O koalisyonun sözcüsü de Bahçeli’dir. Cumhurbaşkanlığına giden yolun yarın bu koalisyondan değil de bugün teröristsiniz dedikleri ile yana yana gelmekten geçtiğine inansın hiç şüphe yok Bahçeli’ye sırtını döner millete döner derki ‘Bahçeli beni aldatmış.’ Bugün terörist dedikleri ile yarın yeni bir koalisyon kurar. İktidardan gitme korkusu iktidara yerleşirse o ülkede demokrasi ciddi tehlike altındadır.”


AKP-MHP’nin ‘ittifak’ teklifi Meclis’te: 26 maddelik metin 4 kanunda değişiklik içeriyor


‘Afrin konusunda siyasi çözüme odaklanmalı’

Afrin’e dönük operasyona ilişkin de açıklamalarda bulunan Tezcan, “Süreç siyasi çözüme odaklanmalıdır” dedi Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptı:

“Siyasi çözüm Suriye’nin toprak bütünlüğüdür. Bölgede İran, Irak, Suriye ve Türkiye’nin bir araya gelip ortak hareket etmesi gerekmektedir. Suriye hükümeti ile derhal ve hızlı bir şekilde temasa geçilmelidir. Bölgede Suriye rejimi ile temas şarttır”.

Previous post
Konak direnişçileri 'sınıf'ın neresinde? - Akın Olgun
Next post
Bartın'da karakolda şüpheli asker ölümü