Ana SayfaGüncelAmaç ‘kamu esenliği’: Van’da eylemler 1 ay süreyle yasaklandı

Amaç ‘kamu esenliği’: Van’da eylemler 1 ay süreyle yasaklandı

HABER MERKEZİ – OHAL’i gerekçe gösteren Van Valiliği, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikleri 1 ay süreyle yasakladı.

Van’daki tüm eylem ve etkinlikler 1 ay süreyle OHAL gerekçesiyle yasaklandı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada yasak ile ‘il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlandığı’ ifade edildi.

Ayrıca miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşlerinin de 30 gün süreyle Valilik iznine bağlandığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

“2935 sayılı OHAL Kanunu’nun 11. maddesi (m) bendi gereğince, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri 28.02.2018 tarihinden geçerli olmak üzere 30 gün süreyle Valilik iznine bağlanmış, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler ise, aynı hükümler doğrultusunda yine 28.02.2018 tarihinden geçerli olmak üzere 30 gün süre ile yasaklanmıştır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
8 yıl 6 ay hapis cezası verilen gazeteci Doğru: Mesleğin onurunu korumaya devam edeceğiz
Sonraki Haber
Fırıncı işçi çocuklar… – Bahadır Altan