Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnestezi esnasında cinsel tacize uğrayan kadın: ‘Adalete inancımı kaybettim’

Anestezi esnasında cinsel tacize uğrayan kadın: ‘Adalete inancımı kaybettim’

HABER MERKEZİ – Filiz Erdem isimli kadın Haseki Devlet Hastanesi’nde ameliyat öncesi anestezi esnasında cinsel tacize uğradığını açıkladı. Erdem’in şikayetçi olduğu erkek 2 yıl ceza aldı ancak itirazı sonucu karar bozuldu. Erdem ise 4 yıldır sürdürdüğü adalet mücadelesinde ısrarcı: “Bu ülkede sokaklarda, toplu taşımalarda, her yerde kadınlara karşı taciz ve istismar suçu işleniyor. Ben susmayacağım. Yeter artık cezalarını çeksin bu sapık adamlar”.

İstanbul’daki Haseki Devlet Hastanesi’ne 4 yıl önce ameliyat olmak için giden Filiz Erdem isimi kadın, anestezi olduğu sırada bir sağlık çalışanı tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığını söyledi.

Spinal anesteziyle yani sadece belden aşağısı uyuşturularak ameliyat olacak olan Erdem, doktorun Ali Çavuşoğlu isimli personeli kendisine yardım etmesi için çağırdığını ifade etti.

49 yaşındaki kadın doktorun kendisine anestezi iğnesi yaparken, Çavuşoğlu tarafından uğradığı tacizi Hürriyet’ten Ayşe Arman’a anlattı:

Vücudunu dizlerime yasladı. O sırada doktor da arkamda, belime iğneyi sapladı. Ben o pisliğin cinsel organını dizimde hissettim. Kendimi geri çekmeye çalıştım ama doktorun, “Kıpırdamayın lütfen, iğne soktum!” uyarısıyla karşılaştım. Nefesi de kulaklarımdaydı. Resmen adamın solukları hızlandı, belimde iğne varken adam tatmin oldu. Kıpırdamamam gerektiği için, hiçbir şey yapamadan çaresizce durmak zorunda kaldım. Çünkü ani bir hareket yapıp, sakat kalmak var…

“Bu ülkedeki istismarın boyutunu düşünün”

Ardından olayı eşine anlattığını ve Çavuşoğlu hakkında şikayette bulunduğunu belirten Erdem, kendi yaşadıklarından yola çıkarak, “Siz, bu ülkedeki istismarın boyutunu düşünün” diyor.

4 yıldır hukuk mücadelesi sürdüren Erdem, Çavuşoğlu’nun 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Çavuşoğlu’nun cezaya itiraz etmesi sonucu mahkemenin kararı bozduğunu ifade eden Erdem, kendilerinin bozma kararına karşı itirazda bulunduklarını kaydetti.

Erdem, diğer sağlık çalışanlarının da hastaneyi ve meslektaşlarını korumak için ağız birliği yaparak gerçeği söylemediğini de sözlerine ekledi.

“Adalete inancımı kaybettim”

2 yıl hapis için ‘Taş çatlasa, iki hafta yatar çıkarmış!’ diyen Erdem, “Potansiyel tecavüzcü! Ve elini kolunu sallayıp dolaşabiliyor. Resmen adalete inancımı kaybettim” diye konuştu.

Erdem inançla sürdürdüğü mücadelesinin gerekçesini ise şöyle açıklıyor:

Çünkü eminim ki sadece bana olmuyor! Bu ülkede sokaklarda, toplu taşımalarda, her yerde kadınlara karşı taciz ve istismar suçu işleniyor. Hastanelerde de işleniyor. Bunlar artık konuşulsun, su yüzüne çıksın. Mücadelem bu yüzden…


Hürriyet’ten Ayşe Arman’ın gerçekleştirdiği röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Previous post
'Türklük Sözleşmesi'nin yeni konsantre mekanı: Afrin – Mahir Yılmaz
Next post
'Geleceğe Dönüş'ün yönetmeni Zemeckis, bilimkurguya geri dönüyor