Ana SayfaGüncel‘Avrupa görüşmeyi düşük profilli tutmak istiyor’: AB-Türkiye zirvesi Brüksel yerine Varna’da olacak

‘Avrupa görüşmeyi düşük profilli tutmak istiyor’: AB-Türkiye zirvesi Brüksel yerine Varna’da olacak

HABER MERKEZİ – AB yetkililerinin, AB-Türkiye zirvesinin Brüksel yerine Varna’da düzenlenmesinin nedeninin AB’nin buluşmayı “düşük profilli tutmak” istemesinden kaynaklandığını söylediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Avrupa Birliği (AB) -Türkiye zirvesi 26 Mart’ta Varna’da düzenlenecek.

Reuters’e konuşan AB yetkililerine göre zirvenin Brüksel yerine Varna’da düzenlenmesinin nedeni Avrupa tarafının buluşmayı “düşük profilli tutmak” istemesi.

Reuters üst düzey AB yetkililerine dayandırdığı habere göre AB liderleri, Türkiye ile ilişkilerdeki gerilimden duydukları rahatsızlık nedeniyle önümüzdeki ay için planlanan zirve toplantısını Brüksel yerine Varna’da yapmayı tercih etti.

Haberde hem Türkiye  hem de AB tarafının zirvenin zorlu bir atmosferde gerçekleşeceği beklentisinde oldukları belirtilerek karşılıklı çıkarların diyaloğu sürdürmek dışında seçenek bırakmadığına da dikkat çekildi.

Haberde görüşüne yer verilen başka bir üst düzey bir başka AB yetkilisi de vize serbestisi ve Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konularında ilerlemenin ise imkansız olduğunu söyledi.

 

 

Previous post
Gazeteci Ahmet Kanbal gözaltına alındı
Next post
E-Devlet ‘soyağacı sorgulama’yı başlattı, yoğun talep sistemi kilitledi