Ana SayfaGüncelBaşbakan Yardımcısı Akdağ: Kimyasal hadımı uygulamaya koyacağız

Başbakan Yardımcısı Akdağ: Kimyasal hadımı uygulamaya koyacağız

HABER MERKEZİ – Çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin yasal düzenlemelere dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Kimyasal hadımı muhtemelen uygulamaya koyacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuklara yönelik cinsel istismarlara ilişkin yasalar dışında da yapılması gereken uygulamalar olduğunu söyledi.

AA’ya konuşan Akdağ, “Ailelerin, çocukla temas halinde olan insanların eğitilmesi… Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının, benzeri çocukla temas eden kişilerin çalıştırılması ile ilgili tedbirlerin alınması… Olay vuku bulduktan sonra çocuğun ve ailenin korunması, bu gerçekten başından sonuna kadar değerlendirilmesi gereken bir konu. Birkaç bakan bir arada çalışınca bürokratlarla da sık bir araya geliyoruz ve takım ruhu oluşuyor” dedi.

‘CHP ve MHP’yi ziyaret edeceğim’

Bugün bu düzenlemeleri konuşmak üzere CHP ve MHP gruplarını ziyaret edeceğini söyleyen Akdağ, “Bu konuların iktidar ve muhalefetle beraber görüşülmesi lazım” diye konuştu.

‘Çocukların karakola, adliyeye gitmemesinin temini için çalışacağız’

Çocukların karakola, adliyeye gitmemesinin temini için çalışacaklarını kaydeden Akdağ, basın ve muhalefete hitaben “Bir diğer önemli nokta da gizlilik” dedi ve ekledi:

“Basınımızdan, muhalefetimizden gerekli desteği almamız lazım. Cezayı artırdık, çocuğu da koruyamadık, ifşa oldular. İstediğin cezayı ver, hayatı gidiyor, mahvoluyor. İşin ilk dakikalarından başlayarak bu yavrularımızın ve ailelerinin ifşa edilmemesi için gerekli tedbirleri almamız lazım. Hangi yasal düzenlemeyi yaparsak yapalım, yayını yapan kuruluşlarımızın yüksek hassasiyeti olmazsa istediğimiz kadar başarılı olamayız. Çocuğun baş harfleri yazıyor, mahallesi belli, kasabası belli, herkes öğreniyor bunu.”

‘Kimyasal hadım muhtemelen uygulanacak’

“Konu sadece cezaları ardı ardına dizme konusu değil” diyen Başbakan Yardımcısı Akdağ, sık sık gündeme gelen kimyasal hadıma dair de şunları kaydetti:

“Failin cinsel arzusunun baskılanması toplumda çok konuşuluyor. Buna bir ceza tedbiri olarak bakmamak lazım. Bu riskin azaltılması için… Bu kişilerin daha sonra hayatlarında aynı fiili tekrarlama risklerinin büyük olduğunu biliyoruz. Bu isteğin o kişi toplum içine çıktığında azaltılması bir tedbir. Bu tedbiri de muhtemelen uygulamaya koyacağız.”


HRW’den Türkiye’nin ‘kimyasal hadım’ gündemi üzerine: Cinsel istismarla mücadelede istismarcı bir yaklaşım


Previous post
Ateşkese rağmen Doğu Guta: Kimyasal silah iddiaları, azalan ilaç stokları, ulaştırılamayan yardımlar
Next post
Afrin'den 'Ateşkese uyulsun' çağrısı: Hastanelerin kapasitesi yetmiyor, tıbbi yardımların yolu açılsın