Ana SayfaDünyaBerlinale’de Deniz Yücel mesajı

Berlinale’de Deniz Yücel mesajı

HABER MERKEZİ – Bu yıl 68.’si düzenlenen Berlinale’de Türkiye’de bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in fotoğrafı sahneye yansıtıldı.

Wes Anderson’un yönettiği “Isle of Dogs – Ataris Reise” adlı animasyon filminin gösterimiyle başlayan Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in fotoğrafı sahneye yansıtıldı.

Türkiye’de 1 yıldır tutuklu bulunan gazeteci Yücel için verilen mesajın, Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya’da bulunduğu sırada verilmesi dikkat çekti.

Festival ilk kez bir animasyon filmiyle başladı

25 Şubat’ta verilecek ödüllerle sonlanacak festivalin açılışında Anderson’un “Isle of Dogs — Ataris Reise” isimli animasyon filmi gösterildi.


Türkiye’den üç filmin de yer aldığı Berlinale başlıyor


68’nci kez düzenlenen festivalin açılışında ilk kez bir animasyon filmi gösterimi yapılırken, festivale birçok tanınmış isim davetli olarak katıldı.

Festivalde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Adalet Bakanı Heiko Maas, Devlet Bakanı Monika Grütters, Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller’in yanı sıra Helen Miller, Tilda Swinton, Greta Gerwig, Bill Murray, Mario Adorf, Moritz Bleibtreu gibi oyuncular ve açılış filminin yönetmeni Wes Andersson da yer aldı.