Ana SayfaGüncelBM ‘Afrin de dahil’ demişti: Yıldırım’a göre ‘ateşkes’ kararı sadece Doğu Guta ile ilgili

BM ‘Afrin de dahil’ demişti: Yıldırım’a göre ‘ateşkes’ kararı sadece Doğu Guta ile ilgili

HABER MERKEZİ – BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye genelindeki ‘ateşkes’ kararına ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, kararın Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonu kapsamadığını savundu. Yıldırım, “BM kararı Doğu Guta ile ilgilidir” dedi. Yıldırım ayrıca Prag’da gözaltında tutulan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in iadesi için Çekya’ya çağrı yaptı.

AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Yıldırım, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye genelindeki ateşkes kararına ve Afrin’e yönelik operasyona dair açıklamalarda bulundu.

BM’nin ‘ateşkes’ kararı

BM Güvenlik Konseyi’nin ‘ateşkes’ kararının Afrin’i de kapsadığı duyurulmasına rağmen Yıldırım, “Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM kararı Doğu Guta ile ilgilidir. Bu iki şeyi birbirinden ayırmak, karıştırmamak lazım. Suriye’deki ateşkes kararının odak noktası harekatlar değil, doğu Guta’daki sivil katliamın önlenmesidir” diye konuştu.


Afrin de dahil: BM’den Suriye’nin geneli için ateşkes kararı

Macron’dan Erdoğan’a: Ateşkes Afrin’i de kapsıyor


Afrin’e yönelik operasyonun ‘başarıyla sürdürüldüğünü’ söyleyen Yıldırım, “Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda. Sınırlarımıza yakın bölgeleri terörden temizledik” dedi.

Müslim için Çekya’ya iade çağrısı

Yıldırım, Prag’da gözaltına alınan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in iadesi konusuna dair de konuştu: “İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya’nın imtihan günüdür. Umarım Çekya terörle mücadelede hassasiyeti görür ve gerekli dayanışma ile bu teröristi bize iade eder.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Herkes için dayanışma’: Belçika’da 10 bin kişi mülteci karşıtı politikaları protesto etti
Sonraki Haber
Akit TV sunucusu: Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız