Ana SayfaGüncelBM ve AGİT’ten Altanlar ve Ilıcak’a müebbete tepki

BM ve AGİT’ten Altanlar ve Ilıcak’a müebbete tepki

HABER MERKEZİ – BM ve AGİT, Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu gazetecilere müebbet verilmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “ifade ve basın özgürlüğüne benzeri görülmemiş bir saldırı” denildi.

Altanlar ile Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 gazetecinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan (AGİT) tepki geldi.

BM Özel Raportörü David Kaye ve AGİT Basın Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir, gazeteciler hakkında çıkarılan müebbet hapis kararının Türkiye’deki ifade ve basın özgürlüğünü ‘baltaladığını’ belirtti.

Artı Gerçek’in haberine göre iki isim konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, şunları kaydetti:

“Türk mahkemesinin bugün 6 gazeteci hakkında çıkarmış olduğu müebbet hapis kararı, ifade ve basın özgürlüğüne benzeri görülmemiş bir saldırı.

“Gazetecilerin darbe girişimindeki rolleri ile ilgili önemli kanıtlar sunulmadan ve dürüst bir yargılama sağlanmadan, sadece yaptıkları çalışmalar için açıklanan müebbet hapis hükmü, Türkiye’de gazetecilik mesleği, ifade ve basın özgürlüğü için son derece büyük bir tehdit.”

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın aralarında bulunduğu 6 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Tutuksuz tek sanık Tibet Murat Sanlıman beraat etmişti.


Altanlar ve Ilıcak’ın da aralarında olduğu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Previous post
İstanbul'dan Muğla'ya: Praksis'in 'Tekmeye Kafa' turnesi başladı
Next post
Ankara'da HDP'ye operasyon