Ana SayfaManşetCHP’li Kaftancıoğlu: İnanın iktidarı kadınlar değiştirecek, bu yüzden bizden korkuyorlar

CHP’li Kaftancıoğlu: İnanın iktidarı kadınlar değiştirecek, bu yüzden bizden korkuyorlar

HABER MERKEZİ – İktidarın kadın politikalarına, kadına yönelik şiddete ve yaklaşan 8 Mart’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “AKP iktidarı döneminde kadınlar daha fazla kaybettiler. Böyle giderse daha da fazla kaybedecekler” dedi ve ekledi: “İşimiz çok zor ama hep birlikte iktidarı değiştireceğiz. Bunu inanın kadınlar yapacak. O yüzden iktidar kadınlardan korkuyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda gündeme dair sorulara yanıt verdi.

Kaftancıoğlu’nun cevapladığı sorulardan biri de kadınlar ve 8 Mart ile ilgili.

“Ben 2019 yerel seçimlerini Saray’dan alıp halka vermek için başkan oldum” diyen Kaftancıoğlu’na göre altı çizilmesi gereken gerçek şu: “AKP iktidarı döneminde kadınlar daha fazla kaybettiler. Böyle giderse daha da fazla kaybedecekler.”

CHP İstanbul İl Başkanı’nın değerlendirmesi şöyle:

“Tarihe bakacak olursak, dünyayı değiştirenler kadınlar olmuşlardır. Benim bu kadar gürültü çıkarmamın sebeplerinden biri de bu. Kadın mücadelesinden korkan bir iktidar, erkek egemen bir bakış var. Bu cinsiyetçi bakış bizlere de bir mücadele alanı açıyor.

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü önemsiyorum. Bir kez daha kadın mücadelesini görünür kılacağız. Kadınların dönüştürücü olmadığı bir yerde erkek egemen bakış iktidar olur. Bunu yıkmanın yolu her türlü olumsuzluğa rağmen bu mücadeleyi büyütmekten geçiyor.”

Kaftancıoğlu’nun Hilal Köse ve Hazal Ocak’ın “Kadınlara bu kötülük neden yapılıyor?” sorusuna “iktidarın kadınlardan korktuğuna” vurgu yaparak yanıt veriyor:

“İktidar bu kötülüğü tüm topluma yapıyor. Kendi ideolojik bakışını hakim kılmak için bunu yapıyor. Düşünsenize ‘kadının sokağa çıkması günahtır’ demese, Türkiye’deki işsizliği kadının çalışmasın bağlamasa, ‘Kadınlar kelebektir, annedir’ demese bugünün muktediri sizce muktedir olarak kalmaya devam edebilir miydi? Hayır. İktidar, iktidarını devam ettirmenin yolunun erkek egemen bakışın hakim kılınmasından geçtiğini biliyor. İdeolojik politikalarıyla örtüşen bir iş yapıyorlar. Kadınların güçlü olması demek erkek egemen bakışın yok olması demek. Erkek egemen bakışın yok olması demek dünyada çıkarlar uğruna savaşın olmaması demek, kadının emeği görünürken, üretimdeki herkesin hakça üleşmesi demek, eğitimde de ekonomide de hayatın her alanında eşit dağılım demek. Bunlar olduğunda muktedir orada olamayacağını biliyor. İşimiz çok zor ama hep birlikte iktidarı değiştireceğiz. Bunu inanın kadınlar yapacak. O yüzden iktidar kadınlardan korkuyor.”

Previous post
Kızılhaç'tan cinsel istismar açıklaması: 21 çalışanımızı işten çıkardık
Next post
'Merkel'in kabine listesi belli oldu'