Ana SayfaGüncel‘Çocuk istismarına karşı 6 bakandan oluşan komisyon kuruldu’

‘Çocuk istismarına karşı 6 bakandan oluşan komisyon kuruldu’

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çocuklara yönelik cinsel istismarlara karşı 6 bakandan oluşan bir komisyon kurulduğunu açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında çocuk istismarlarına karşı hükümet bünyesinde bir komisyon kurduklarını açıkladı.

6 bakandan oluşan istismar komisyonun başkanı Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ.

Komisyondan yer alan diğer isimler ise şöyle: Adalet Bakanı Abdullah Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan.

Bozdağ komisyonun kuruluş amacı ve işleyişine dair şunları söyledi:

“Komisyonun kuruluş amacı, çocuklarımızın korunması konusunda bugüne kadar aldığımız bütün tedbirlerin gözden geçirilerek bundan sonra daha etkin koruma için neler yapılması gerektiği hususunu çalışmak ve en kısa sürede hükümetimize bir yasal ve idari açıdan yapılması gerekenler konusunda bir rapor sunmak olacaktır. Cezaların artırılması başta olmak üzere her alan tek tek ele alınacak sonucunda yapılması gerekenler bir rapora bağlanacak.”

Yasal düzenleme gereken noktalar TBMM’ye gidecek

Yasal düzenleme gerektiren hususların TBMM’de yasallaştırılacağını söyleyen Bozdağ devamla şunları aktardı:

“İdari tedbirlerle yapılabilecek hususlarda da, gerekli idari düzenlemeler yapılarak gerekli tedbirler alınacaktır. En ağır şekilde cezalar verilecektir, infazlar yapılacaktır, bu düzenleme içerisinde de cezaların artırılması konusu ayrıca ele alınacak. 12 yaşı doldurmamış olan çocuklarımıza dönük suçlarla ilgili ayrı cezai yaptırımlar getirilebilecek, başka da düzenlemeler mutlaka bu rapor sonucunda hayata geçirilecektir.”

Previous post
Karakol katırlara el koydu: 'Gözaltı işlemleri bittikten sonra savcılığa sevk edilecek'
Next post
Mozambik’te çöp yığını evlerin üzerine yıkıldı: 17 kişi yaşamını yitirdi