Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın savunması kitaplaştırılacak

Demirtaş’ın savunması kitaplaştırılacak

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın, tutuklu olarak yargılandığı dosyadan çıkartıldığı duruşmada yaptığı üç günlük savunma kitap haline getirilecek.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partinin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçtiğimiz hafta Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmanın kitaplaştırılarak dağıtılacağını açıkladı.

Birgün gazetesine konuşan Buldan, “Demirtaş, üç gün boyunca demokrasinin, özgürlüklerin, hak arama mücadelesinin ne anlama geldiğini gösterdi. Herkesin okuması lazım” dedi.

Demirtaş’ın, “Türkiye tarihine geçecek bir savunmayla aslında AKP’yi yargıladığını” belirten Buldan şunları söyledi:

“Sayın Demirtaş’ın kendisi de bir hukukçu. Hukukun nasıl ayaklar altına alındığını gösterdi ve Türkiye siyasetinin çürümüşlüğünü gözler önüne serdi. Sayın Demirtaş’ın savunmasının her kesime ulaşması gerekiyor. Böyle bir savunmanın herkes tarafından anlaşılması gerekiyor. Keşke üç günlük savunma sürecini Sayın Demirtaş ile ilgili o dosyaları hazırlayanlar ve operasyonu düzenleyenler de dinleyebilselerdi. Belki vicdanen yaptıkları yanlışların farkına varabilirlerdi. Ancak bu gerçekleşmediği için biz savunmaları insanlara ulaştıracağız. Bir milletvekili üç gün boyunca demokrasinin, özgürlüklerin, hak arama mücadelesinin ne anlama geldiğini gösterdi.”