Ana SayfaGüncelDeniz Yücel’in tahliyesinin ayrıntıları Almanya basınında: ‘Uçak 2 gün önce hazırlandı’

Deniz Yücel’in tahliyesinin ayrıntıları Almanya basınında: ‘Uçak 2 gün önce hazırlandı’

HABER MERKEZİ – Türkiye’de 1 yıl süre tutuklu kaldıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya ziyareti sırasında tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Alman haber ajansı dpa’nın haberine göre Yücel’i Türkiye’den çıkartacak uçak 2 gün önce ayarlandı.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “Terör örgütü propagandası yapmak” iddialarıyla Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in, Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasındaki görüşmeden bir gün sonra tahliye edilmesi, “pazarlık” tartışmalarına yol açmıştı.

Alman haber ajansı dpa Yücel’in tahliyesinin ayrıntılarını yazdı.

Ajansın haberine göre Yücel’in serbest kalacağına ilişkin ilk bilgi 14 Şubat’ta geldi.

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen’den tatilde olduğu sırada Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in bürosundan gelen bir mesajla Türkiye’ye dönmesi istendi.

Habere göre bu gelişmenin ardından Birgelen, 14 Şubat’ta uçakla İstanbul’a gideceği başkent Berlin’e döndü.

Deniz Yücel’in de bu uçakla Almanya’ya dönmesi planlandı.

Ajans, Yücel’in 16 Şubat’ta tahliye edilmesinin ardından önce sıkı güvenlik önlemleri altında Beşiktaş’taki evine götürüldüğünü ve burada arkadaşlarının çektiği ve sosyal medyada paylaşılan görüntülü açıklamasını yaptığını yazdı.

Yücel’in buradan da Birgelen’in uyarıları ile kedisini de yanına alarak, arkadaşları ile birlikte uçağa binmek için yola çıktığı belirtildi.

Haberde havalimanına giderken Yücel’le Alman diplomatların nereye gidileceğini tartıştığı da aktarıldı.

Habere göre Alman diplomatların da bulunduğu uçak Berlin’e uğradı fakat Yücel, eşi ve arkadaşları uçaktan inmedi.  Yücel ve eşinin aynı uçakla tatil için başka bir yere gittiği belirtildi.

Deniz Yücel de cumartesi günü Twitter’dan “Almanya’da değilim, dostlarımın arasındayım” mesajını paylaşmıştı.